Actualitate

Razii de weekend in discoteci, cafe-baruri si unitati scolare

Razii de weekend in discoteci, cafe-baruri si unitati scolare
Razii de weekend in discoteci, cafe-baruri si unitati scolare
Razii de weekend in discoteci, cafe-baruri si unitati scolare

Poliţiştii brăileni acţionează, la fiecare sfârşit de săptămână, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 27 şi 28 ianuarie a.c., poliţişti brăileni, împreună cu jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 135 de unităţi economice, au fost legitimate 619 persoane, iar 301 fiind controlate corporal sumar. De asemenea au oprite în trafic 403 autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest un număr de 108 şoferi.

De asemenea, au fost constatate 186 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de aproape 42.000 de lei, şi 3 infracţiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale, două dintre acestea pentru încălcări la regimul rutier şi unul pentru furt calificat.

Dintre amenzile aplicate, cele mai multe (155) au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 20 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar restul la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 4 permise de conducere şi retras 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost efectuate controale şi la 8 unităţi de învăţământ, au fost verificaţi paznicii care îşi desfăşurau serviciul acolo, purtându-se discuţii cu factorii de conducere în scopul identificări elevilor problemă.

Au fost depistaţi 3 elevi care absentau nejustificat de la cursuri. În acest sens au fost întocmite informări către unităţile şcolare de la care proveneau elevii în cauză.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •