Actualitate ProBr

Razii de weekend ale politistilor si jandarmilor braileni

Razii de weekend ale politistilor si jandarmilor braileni
Razii de weekend ale politistilor si jandarmilor braileni
Razii de weekend ale politistilor si jandarmilor braileni

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

 În zilele de 10 şi 11 februarie a.c., poliţişti brăileni, împreună cu jandarmi, au acţionat atât pe raza municipiului, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a încălcărilor regulilor de circulaţie.

Pe timpul acţiunilor, au fost verificate 44 de unităţi economice tip discotecă şi cafe-bar și au fost verificaţi 7 agenţi de pază. În cadrul acțiunilor au fost legitimate 306 persoane, 41 fiind controlate corporal sumar, şi au fost oprite în trafic 220 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 43 de şoferi.

Totodată, echipele participante au constatat o infracţiune şi 111 contravenţii pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 34.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 77 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 13 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar restul la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au retras 3 certificate de înmatriculare şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

Pe timpul raziilor efectuate, sâmbătă, 11 februarie 2017, la ora 14:50, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pe strada Comuna din Paris, din municipiul Brăila, autoutilitara condusă de către un brăilean de 35 de ani.

În urma controlului efectuat în autovehicul, poliţiştii au constatat că acesta transporta 1.945 ouă de găină, în valoare de 975 de lei, fără a avea documente de provenienţă sau transport.

Aşadar, ouăle au fost confiscate, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu 500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •