Actualitate

Razii de weekend ale politistilor braileni

Razii de weekend ale politistilor braileni

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 17 – 19 august a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 6 societăţi comerciale, au fost legitimate 94 de persoane și au fost oprite în trafic şi controlate peste 60 de autovehicule.

De asemenea, polițiștii brăileni au constatat 26 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 10.700 de lei.

Dintre amenzile aplicate 9 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 16 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi una la alt act normativ.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut un permis de conducere și au ridicat, în vederea confiscării, 236 kg de legume, în valoare totală de 1.025 de lei, de la un brăilean în vârstă de 49 de ani. Acesta a fost oprit în trafic, pe strada Grigore Alexandrescu din municipiul Brăila, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 236 kg de legume, fără a deține documente legale de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar marfa (172 kg de cartofi, 37 kg de morcovi și 27 kg telină), în valoare totală de 1.025 de lei, a fost confiscată și predată, pe bază de proces-verbal, unei societăți de profil, în vederea valorificării.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •