Actualitate

Razii ale politistilor braileni in minivacanta de Rusalii

Razii ale politistilor braileni in minivacanta de Rusalii

Poliţiştii brăileni au acţionat în această minivacanţă, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 25– 28 mai a.c, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor de învăţământ, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 29 de societăţi comerciale, au fost legitimate 280 de persoane şi au fost oprite în trafic peste 200 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 23 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 158 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 69.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 140 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, două la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, şi trei la alt act normativ.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat patru permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.

Totodată, în ziua de vineri, 25 mai 2018, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate au acţionat în zona şcolilor de pe raza municipiului pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar şi menţinerea unui climat de siguranţă civică.

Cu această ocazie, au fost verificate 9 unităţi de învăţământ, purtându-se discuţii cu factorii de conducere și au fost controlaţi 6 paznici. Totodată, au fost depistaţi 11 elevi care absentau nejustificat de la orele de curs, fiind informate unităţile de învăţământ în acest sens, iar alţi 7 elevi au fost consiliaţi cu privire la modul de comportament.

Duminică, 27 mai 2018, la ora 10:50, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat în trafic, pe Şoseaua Râmnicu Sărat, pe un brăilean, în vârstă de 58 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism mai multe bunuri, respectiv băuturi răcoritoare, bere şi fructe, fără a deţine documente de provenienţă pentru acestea.

Șoferul a fost sancţionat contraventional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 12/1990, iar bunurile, în valoare totală de 650 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării şi predate unei societăţi de profil, în vederea valorificării.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •