Cultura

Rasvan Popescu si-a lansat la Braila a 8-a carte

Rasvan Popescu si-a lansat la Braila a 8-a carte
Rasvan Popescu si-a lansat la Braila a 8-a carte
Rasvan Popescu si-a lansat la Braila a 8-a carte

Joi după amiază, la sala Fănuș Neagu a Bibliotecii județene Panait Istrati din Brăila, a avut loc lansare de carte da jurnalistului și scriitorului Răsvan Popescu, care a lansat volumul “Peştele cu aripi”, apărut la Editura Cartea Românească. Răsvan Popescu își lansează acest al 8-lea volum și la Brăila, unde și-a mai lansat alte două dintre ele, printre care și volumul de debut, ”Subomul”.

profesorul și scriitorul Viorel Mortu a făcut o scurtă recenzie a cărții lui Răsvan Popescu și i-a invitat pe iubitorii de lectură să parcurgă acest volum, de o calitate deosebită.

Despre volumul “Peştele cu aripi”, care conține 19 „bucăți” de proză scurtă, cum le denumește autorul, Răsvan Popescu afirmă că “este dedicat condiției artistului și raportului cu alți oameni. Sunt proze noi și mai vechi, un fel de ecouri literare ale întâmplărilor care m-au marcat. Pretențios spus, este o devenire prin literatură”.

Născut la 31 mai 1962, Răsvan Popescu este scriitor, jurnalist și scenarist. Pană în 2000, când și-a început activitatea de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a lucrat ca jurnalist de presă scrisă și radio BBC, redactor șef la TVR și purtător de cuvânt al Guvernului și apoi al Președinției României.

Răsvan Popescu a absolvit Facultatea de Geologie din București în 1987 și a obținut o diplomă în Jurnalism la Universitatea de Stat din California. Este membru al Uniunii Scriitorilor, autorul volumelor ”Subomul” (1991), “Omul cu cioc și gheare” (1994), “Prea târziu” (1996), ”Purtătorul de cuvânt” (jurnal, 2002), “Femeia visurilor” (2004), “Nişte ciori vopsite-n roşu” (publicistică, 2006), “Oameni care nu contează” (2015).

A scris scenariile filmelor: ”Prea târziu”, după romanul omonim, în regia lui Lucian Pintilie; “Terminus paradis”,  regia Lucian Pintilie; “Război în bucătărie”, după o povestire din volumul de debut; “Subomul”, film TV, regia Marius Bârnă; “Faimosul paparazzo”, după romanul “Omul cu cioc și gheare”, regia Nicolae Mărgineanu; “Noro”, regia Radu Gabrea, “Femeia visurilor”, regia Dan Piţa.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •