Politica

PSD-istii braileni iau in calcul atacarea hotararii CLM Galati de inchiriere pentru agricultura a 655 ha de pe teritoriul judetului Braila

PSD-istii braileni iau in calcul atacarea hotararii CLM Galati de inchiriere pentru agricultura a 655 ha de pe teritoriul judetului Braila
PSD-istii braileni i-au in calcul atacarea hotararii CLM Galati de inchiriere pentru agricultura a 655 ha de pe teritoriul judetului Braila
PSD-istii braileni i-au in calcul atacarea hotararii CLM Galati de inchiriere pentru agricultura a 655 ha de pe teritoriul judetului Braila

Senatorul PSD Ion Rotaru și președintele executiv al PSD Brăila Aurel Simionescu, au abordat astăzi, într-o conferință de presă, tema hectarelor pe care Galațiul le-a primit în anul 2002 și pe care Primăria Galați le închiriază pentru activități agricole, deși terenul avea la acel moment ca unică destinație construcția de locuințe ANL.

În HG din 2002 se prevedea construcția de locuințe ANL pentru municipiul Galați pe o suprafață de 1000 ha de teren, care se afla pe teritoriul județului Brăila, dar care aparținea de Administrația Domeniilor Statului (ADS). Proiectul prevedea, în 2002 peste 7000 de locuinţe, şcoli, spital, mall, parc acvatic şi teren de sport.

Pe 4 noiembrie 2003, primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, şi-a pus casca de protecţie pe cap şi a turnat cu canciocul beton la fundaţia primului bloc de locuinţe din Cantemir. Tot primarul Nicolae avea să le înmâneze, în iunie 2012 – la finalul mandatului său – cheile ultimelor 97 de locuinţe ANL construite în Cantemir. Locuinţele erau de nelocuit: fără apă rece sau caldă, fără canalizare, fără electricitate, fără gaze.

La începutul lunii iulie, consilierii municipali din Galați au aprobat închirierea prin licitaţie publică a suprafeţei de 655,29 hectare, proprietatea municipiului Galaţi, situată în extravilanul comunei Vădeni, judeţul Brăila, cu destinaţia de teren agricol. Conform caietului de sarcini, licitaţia pentru suprafaţa care cuprinde teren arabil şi drumuri de exploatare porneşte de la 750 de lei pe hectar pe an agricol, durata închirierii fiind de cinci ani. Din 2015 suprafața de 655,29 ha a rămas pârloagă.

Senatorul Rotaru a spus că la momentul 2002 respectiva Hotărâre de Guvern a produs o serie întreagă de nemulțumiri și acum se constată că nu prea și-a găsit justificarea ceea ce s-a întâmplat.

[quote]Evident că trebuie să avem o discuție și să vedem care sunt pașii de urmat, dacă e ceva de făcut. Poate pe acest proiect comun de creare a aglomerației urbane Brăila-Galați, sau poate pe revenirea la Brăila, dar nu avem astăzi o decizie. Vom vedea care este cea mai bună soluție și ce pași vor fi de urmat[/quote], a declarat Rotaru.

Declarație Ion Rotaru:

La rândul său, președintele executiv al PSD Brăila, Aurel Gabriel Simionescu, cel care deținea la vremea respectivă funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, a ținut să facă câteva precizări. Simionescu a spus că acea hotărâre de Consiliu Local Galați, prin care se scoate la licitație terenul pentru activități agricole, ar putea fi atacată de Consiliul Județean Brăila. Simionescu a spus că acea hotărâre de guvern prevedea expres că acea suprafață de teren era dată Galațiului exclusiv pentru construcția de locuințe.

Declarație Aurel Simionescu:

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •