ProBr

Proxenetul brailean Adrian Tiutiu arestat in Vama Bors

Proxenetul brailean Adrian Tiutiu arestat in Vama Bors
Proxenetul brailean Adrian Tiutiu arestat in Vama Bors
Proxenetul brailean Adrian Tiutiu arestat in Vama Bors

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Bihor și procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Oradea au reușit să anihileze activitatea infracțională a unui bărbat care trafica persoane, după ce le racola prin intermediul unei rețele de socializare. Procurorii DIICOT — ST Oradea au stabilit în baza probatoriului că inculpatul Tiutiu Adrian (34 de ani), din județul Brăila, a traficat șase persoane, obligându-le să se prostitueze în folosul lui.

Față de inculpat există suspiciunea rezonabilă că începând cu lunile octombrie — noiembrie 2013, a racolat una dintre victime, prin intermediul unei rețele de socializare, promițându-i acesteia că îi va facilita obținerea unor sume de bani pentru ca aceasta să poarte mai multe convorbiri telefonice cu diferiți clienți din Viena în vederea facilitării întâlnirii acestora cu celelalte persoane de sex feminin, care practicau prostituția în folosul inculpatului, se arată în comunicatul DIICOT.

Bărbatul a determinat victima să se deplaseze de la locuința mamei sale din Germania, la Viena, unde a primit-o și apoi prin metoda lover-boy, a determinat-o să se îndrăgostească de el. Ulterior Tiutiu a obligat-o, atât prin constrângere fizică cât și prin constrângere morală, să practice prostituția în folosul său. Femeia a fost agresată fizic de mai multe ori, atât pe teritoriul Austriei, cât și pe teritoriul României, inculpatul aplicându-i lovituri cu pumnii și picioarele la nivelul capului, pentru a o determina să se prostitueze. Sumele de bani obținute în acest mod, la început, au fost împărțite în mod egal între inculpat și victimă, ulterior proxenetul brăilean a pretins și primit toate sumele de bani obținute din această activitate.

[quote]În realizarea activității infracționale, inculpatul a primit, adăpostit, transferat și transportat victima în/din diferite locații din Viena, iar în data de 25.09.2014, după ce în prealabil inculpatul a amenințat-o și a agresat-o fizic în mod repetat, într-un hotel din mun. Mediaș, jud. Sibiu, determinând-o astfel din nou să se deplaseze cu acesta în Austria, în același scop. Victima a reușit să scape în aceeași seară, în Vama Borș, sărind din autoturismul inculpatului și denunțându-l polițiștilor aflați în punctul de trecere a frontierei[/quote],se arată în comunicatul DIICOT.

Din actele administrate în cauză mai rezultă faptul că inculpatul, prin aceeași metodă a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către un număr de 5 persoane de sex feminin în vederea obținerii unor foloase patrimoniale în perioada 2012-2014, precum și faptul că autoturismul utilizat a fost achiziționat de către inculpat din banii pretinși și primiți de la persoanele care au fost traficate, respectiv care au practicat prostituția pe teritoriul Austriei sub autoritate și protecția acestuia, fapt pentru care, în urma administrării tuturor mijloacelor de probă, urmează a se extinde urmărirea penală împotriva acestuia și pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani.

Procurorii DIICOT au dispus în data de 27 septembrie reținerea inculpatului Tiutiu Adrian pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de persoane, prev. și ped. de art. 210 alin. 1 lit. a C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •