Politica

Protestatari la conferința PSD Brăila

Protestatari la conferința PSD Brăila

PSD Brăila și-a organizat astăzi Conferința extraordinară în care și-au ales președintele organizației județene, post rămas cu conducere interimară după părăsirea partidului de către deputatul Mihai Tudose. Așteptat de o mulțime de protestatari, liderul PSD Liviu Dragnea nu a mai venit la Brăila, fiind internat într-un spital din București. În schimb au fost prezenți o mulțime de alți lideri naționali. De remarcat că mulți primari PSD au absentat de la această conferință. 

Începând cu ora 9.30 pe zona centrală a Bulevardului Independenței, câțiva protestatari #rezist s-au mobilizat pentru a protesta împotriva lui Liviu Dragnea și a liderilor PSD. În apropierea orei de începere a conferinței în fața sălii se adunaseră peste 60 de protestatari, care le-au fluturat PSD-iștilor și o pereche de cătușe printre huiduieli.

Liviu Dragnea nu a mai ajuns la Brăila, din cauza unor probleme medicale, el fiind internat într-un spital din București, ministrul sănătății și ceilalți membrii ai delegației evitând să dea amănunte despre acesta, invocând legea pacientului. La ședință au fost prezenți: Mihai Vifor, Rovana Plumb, Dan Suciu, Sorina Pintea, Codrin Ștefănescu, Gabriel Leș, europarlamentarul Victor Negrescu, dar și parlamentari de la Tulcea, Constanța.

Pentru a nu se confrunta cu protestatarii, liderii PSD de la București, dar și ceilalți invitați de la organizațiile PSD din zonă, au intrat în sală pe una din ușile laterale și doar începerea intonării imnului național care se auzea și în afara sălii, a anunțat începerea lucrărilor conferinței.

Discursurile liderilor locali, unele dintre ele amintind de perioade de timp în care păreau apuse, au fost urmate de cele ale liderilor naționali, care l-au avut ca țintă pe președintele Klauss Iohannis.

La începutul lucrărilor, când președintele interimar, care avea să fie ales astăzi din nou în funcție, își susținea raportul de activitate, unul dintre protestatari, care nu se știe cum a reușit să intre în sală și să strige Jos PSD! Imediat a fost luat pe sus de organizatori și SPP-iști și scos în afara sălii.

Senatorul Ion Rotaru a fost ales președinte cu unanimitate de voturi, prin vot deschis. Tot în această ședință, a fost ales în funcția de secretar executiv consilierul județean Florin Mircea. Această funcție a fost deținută până acum de președintele ales acum, Ion Rotaru. Consilierul județean Florin Petre a fost revocat din funcția de președinte al PSD Brăila, acesta fiind șeful de cabinet parlamentar al lui Mihai Tudose.

Au mai fost cooptați în Biroul Executiv consilierul județean Ionel Avram, primarul comunei Vișani, Neagu Caraman și Teodora Puia, președinta organizației PSD din comuna Unirea.

La ieșirea jurnaliștilor din sala unde s-a desfășurat conferința PSD, unii protestatari i-au huiduit, acuzând televiziunile naționale că sunt aservite PSD.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •