Sport

Promovarea sportului pe apa de Ziua Dunarii

Promovarea sportului pe apa de Ziua Dunarii
Promovarea sportului pe apa de Ziua Dunarii
Promovarea sportului pe apa de Ziua Dunarii

Miercuri 2 iulie, de la ora 9.00, la Baza nautică a CSM Brăila (pe Faleză în apropiere de baza nautică Braicar), Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Brăila, în colaborare Academia Olimpică Română – filiala Brăila şi secţia de kaiac canoe de la CSM Brăila a organizat acţiunea „Spirit Olimpic pentru o Dunăre vie”.

La evenimentul sportiv, organizat în premieră la Brăila şi dedicat Zilei Dunării, au participat Alina Gogoriţă şi Nicuşor Hagiu – directori la DJST, Păuniţa Iuga şi Mircea Cărbunaru – consilieri de specialitate în cadrul aceleeași instituții, Marian Neta – directorul CSM Brăila și antrenorii secţiei de kaiac canoe de la Clubul Sportiv Municipal Brăila, Florentina Ion, Marin Blându şi Ionel Baciu.

Sportivii secţiei de kaiac canoe de la Clubul Sportiv Municipal au făcut un antrenament cu public la care au asistat peste 60 de elevi de la Școala gimnazială Al. S. Puşkin şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila.

Antrenoarea Florentina Ion a făcut o scurtă prezentare a ambarcaţiunilor folosite la disciplina kaiac canoe, iar doi dintre sportivii de la grupa de performanţă le-au prezentat elevilor noţiunile de bază ale antrenamentului de la kaiac şi apoi de la canoe. A urmat încălzirea pe uscat, iar apoi sportivii au ieşit cu ambarcaţiunile pe apă pentru o şedinţă de pregătire de o oră. Sportivii de la CSM Brăila au primit din partea DJST tricouri cu insemnele olimpice, iar spectatorii diplome de participare.

„[quote]Este o premieră la Brăila şi totodată o reuşită pentru noi, organizatorii, ţinând cont de faptul că fiind vacanţă au fost destul de mulţi copii prezenţi, dornici să facă cunoştinţă cu disciplina sportivă kaiac canoe. Pentru copiii asistați de la DGASPC poate fi o alternativă pentru viitorul lor, o parte dintre ei interesându-se de programul de antrenamente. Avem în plan ca o astfel de acțiune să o facem și la anul şi pentru alte discipline olimpice[/quote]”, a precizat Mircea Cărbunaru, consilier superior în cadrul DJST, unul dintre principalii promotori ai acestei acțiuni.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •