Administratie

Proiectul de modernizare al Bulevardului Independenței

Proiectul de modernizare al Bulevardului Independenței

Astăzi dimineață, întruniți în ședință ordinară, consilierii municipali au aprobat realizarea investiției ”Modernizare transport electric pe Bulevardul Independenței”. Proiectul are o finanțare nerambursabilă prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

În ședința CLM din 21 martie 2019, la care au fost prezenți 25 dintre consilierii în funcție, s-a aprobat documentația tehnico-economică faza 1 – D.A.L.I. și detalierea indicatorilor tehnico-economici și a valorii acestora pentru modernizarea tronsonului de pe Bulevardul Independenței cuprins între Calea Călărașilor și Calea Galați. Consilierii PNL au votat ”abținere” la acest proiect motivând în în cadrul acestuia s-au strecurat câteva erori, printre care și cea în care se scria că întreg Bulevardul Independenței are pe calea de rulare a autovehiculelor un strat de 3 cm de mixtură asfaltică, 13 cm de piatră cubică, 30 cm de nisip și 20 cm de piatră spartă. Au lipsit de la ședință liberalii Marian Paul Fusea și Cristian Pricop.

Conform raportului de specialitate din punct de vedere tehnic pe tronsonul ce face obiectul investiției propuse linia de tramvai are o stare tehnică improprie circulației tramvaielor pe toată lungimea. De asemenea, linia de tramvai nu conferă confort și siguranță, iar tramvaiele circulă cu viteză între 25-30 km/h. Uzura avansată a căii de rulare , traficul mare, fac ca exploatarea să se desfășoare în condiții dificile, iar în unele zone există riscul producerii de accidente. Gradul de uzură pe întreg traseul este între 60-80%. Totodată, spațiile pietonale de pe centrul Bulevardului Independenței se află într-o stare avansată de degradare și prezintă un grad scăzut de atractivitate pentru cetățenii care doresc să iasă la promenadă.

Proiectul propune modernizarea căii de rulare a tramvaiului și a stațiilor de îmbarcare/debarcare pentru călători. De asemenea, se va crea o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun, modernizarea sistemului rutier al carosabilului și crearea de locuri de parcare acolo unde trama stradală va permite. Proiectul mai prevede modernizarea trotuarelor și a spațiului pietonal de pe centrul Bulevardului și crearea unor piste de biciclete pe părțile laterale ale spațiului pietonal din zona centrală.

Suprafața de teren necesară supunerii modernizării Bulevardului Independenței este de 130.454 mp. Valoarea totală a proiectului este de 72.272.000 lei.

În conferința de presă de ieri primarul Marian Dragomir a prezentat o simulare a modului în care ar urma să arate Bulevardul Independenței după finalizarea modernizării.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •