Administratie Politica

Proiecte de investiții propuse de PNL pentru bugetul Consiliului Județean Brăila

Proiecte de investiții propuse de PNL pentru bugetul Consiliului Județean Brăila

Presedintele PNL Brăila, consilierul judetean Alexandru Dănăilă a prezentat astăzi într-o conferință de presă câteva dintre proiectele de investiții pe care liberalii le propun către CJ Brăila în anul 2018.

Unul dintre proiectele liberalilor este înființarea a trei centre de depozitare a legumelor, fructelor și florilor. Locațiile propuse de PNL sunt: Traian-Unirea, Vișani-Jirlău-Galbenu, Movila Miresii – Râmnicelu, pe terenuri ale UAT-urilor. Centrele de colectare și depozitare frig vor reprezenta un sprijin pentru agricultori și garanția unui comerț civilizat. În opinia liberalilor bugetul estimat pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este de aproximativ 1.000.000 lei.

Liberalii brăileni mai propun ca în anul 2018 se se efectueze lucrări de cadastru pentru măsurarea și înscrierea în Cartea funciară a proprietăților Consiliului Județean Brăila. Buget estimat este de circa 2.000.000 de lei.

Dănăilă a atras atenția că în proiectul de buget supus dezbaterii publice de Consiliul Județean Brăila nu au fost alocate fonduri pentru achiziția de carte la Biblioteca Județeană Brăila. Liberalii consideră că în anul Centenarului și al aniversării a 650 de ani de atestare documentară a orașului Brăila, ar trebui alocate fonduri pentru achiziția de cărți, iar bugetul estimat pe care-l propun liberalii este de 200.000 de lei.

Parcul Industrial este în continuare o prioritate în viziunea liberalilor brăileni. Alexandru Dănăilă a spus că pe terenul dintre Brăila și Galați se poate dezvolta proiectul unui parc industrial, într-o asociere a primăriilor și consiliilor județene din Brăila și Galați și UAT Vădeni.

[quote]Amenajarea de căi de acces, de aducțiuni de apă, gaz și electricitate, o lotizare modulară de minimum un hectar, avantaje fiscale (impozite reduse, funcție de numărul de angajați, care se pot obține prin prevederile codului fiscal), facilități locale la concesionarea terenurilor sau la obținerea autorizațiilor de construcție, în funcție de numărul de salariați, pot reprezenta argumente pentru atragerea investitorilor și crearea de locuri de muncă bine plătite.[/quote] a spus Dănăilă.

O altă investiție pe care CJ Brăila ar trebui să o facă în anul 2018 este în stațiunea Lacu Sărat. Liberalii brăileni spun că ar trebui să se facă, împreună cu Primăria Chiscani, investiții în modernizarea și extinderea infrastructurii (amenajarea de străzi noi, de alei pietonale, iluminat public, sistematizarea parcărilor).

[quote]Preluarea de la Ministerului Tineretului și Sportului, în administrarea Consiliului Județean, a Centrului de copii ”Lacu Sărat”, fosta tabără de copii, unde există 200 de spații de cazare, o cantină, un spațiu de evenimente. CJ ar putea investi în modernizarea acestor spații, care să fie repuse în circuitul turistic, iar bugetul estimat este de 4.000.000 de lei[/quote] a spus Dănăilă.

Un alt punct pe care liberalii îl consideră prioritar pentru bugetul de investiții din următorii ani este reabilitarea Drumurilor Județene din bugetul propriu al Consiliului Județean Brăila, pentru că unele dintre ele sunt din pământ.

Lista Drumurilor Județene care ar trebui reabilitate, în opinia consilierilor județeni ai PNL Brăila, pentru care bugetul estimat multianula ar fi de aproximativ 15 milioane de lei, cuprinde următoarele sectoare:

DJ 202A Gulianca-Racovița-Grădiștea

DJ 202B Latinu-Scorțaru Nou – Gemenele-Urleasca

DJ 202D Scorțaru Nou- DJ 202A

DJ 202G DJ 202A – Salcia Tudor

DJ 202H Grădiștea-Maraloiu

DJ 203 Limită județ Buzău-Galbenu-Făurei-Ulmu-Dudescu-Însurăței

DJ 203A Limită județ Buzău-Plăsoi

DJ 203J Jirlău-Limită județ Buzău

DJ 203N DN2B (Surdila Greci) – Jugureanu – Ulmu

DJ 203P Cireșu-Vultureni

DJ 203R Ulmu-Ionești-DN 21

DJ 203S Surdila Greci – Făurei

DJ 203T Jirlău-Vișani

DJ 211 Limită județ Ialomița-Tătaru-Zăvoia-Bordei Verde-Ianca

DJ 211A Bordei verde-Viziru-Cuza Vodă

DJ 211B Tătaru-Victoria-Mihai Bravu

DJ 211C Tătaru-Ciocile

DJ 211D Roșiori-Coltea

DJ 212 Chiscani-Gropeni-Mihai Bravu-limită județ Ialomița

DJ 212A Brăila-Marașu

DJ 212B din DJ 212 A la Frecăței

DJ 212C Stăncuța-Dunăre bac

DJ 221 Cazasu-Romanu-Râmnicelu

DJ 221B Brăila-Vădeni

DJ 221C Siliștea-Mărtăcești

DJ 255A limită județ Galați-Romanu-Gropeni

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •