ProBr

Proiect de aproape un milion de lei derulat de DGASPC Braila

Proiect de aproape un milion de lei derulat de DGASPC Braila
Proiect de aproape un milion de lei derulat de DGASPC Braila
Proiect de aproape un milion de lei derulat de DGASPC Braila

Marți dimineață, a avut loc prima ședință din anul 2017 a CJ Brăila, la care au fost prezenți toți cei 33 de aleși în funcție. Printre proiectele aprobate de aleșii județeni s-a aflat și implementarea proiectului ”Niciodată singuri” de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.

Proiectul ”Niciodată singuri” face parte din Programul de Interes Național în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități ”Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstuționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate”, DGASPC Brăila fiind singura instituție de gen din țară care a primit finanțare pentru proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 992.951,15 lei, din care contribuția proprie a DGASPC Brăila este de 99.295,12 lei, iar suma solicitată de la Autoritatea finanțatoare este de 893.656,04 lei. Contribuția DGASPC Brăila va fi suportată prin alocarea sumei de la Consiliul Județean Brăila.

Propunerea de proiect ”Niciodată singuri” presupune dezvoltarea de servicii sociale care să conducă la participarea deplină a persoanelor cu dizabilități în societate, prin înființarea a trei locuințe protejate și a unui centru de zi, destinate persoanelor adulte cu dizabilități de pe raza județului Brăila.

Echipa de implementare a proiectului este formată din: Cristina Gheorghe – manager, Viorica Albu -responsabil achiziții, Camelia Avram – responsabil financiar, Silvia Flori Șișu – responsabil monitorizare, Paulina Matei – specialist psiholog și Atena Avram – specialist asistent social.

[quote]Prin acest proiect se vor achiziționa trei apartamente cu 4 camere situate în municipiul Brăila, pentru a găzdui un număr de 18 persoane adulte cu dizabilități provenind din serviciile rezidențiale din structura organizatorică a DGASPC Brăila sau din comunitate. De asemenea se are în vedere renovarea și dotarea unui spațiu adecvat pentru derularea activităților din centrul de zi înființat în cadrul acestui proiect[/quote], a precizat directorul general al DGASPC Brăila, Simona Cimpoaie.

Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi de consilierii județeni.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •