Actualitate

Programul manifestarilor dedicate zilei eroilor

Programul manifestarilor dedicate zilei eroilor

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea celor care au murit în timp ce se aflau în slujba forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.

Această zi a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. 

La Brăila, ceremoniile militare şi religioase au început astăzi, cu un simpozion dedicat Zilei Eroilor, organizat la Muzeul Brăilei Carol I. 

În ziua de joi, 17 mai 2018, în toate bisericile se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
Programul manifestărilor dedicate sărbătoririi „Zilei Eroilor României” (Înălțarea Domnului) la Brăila este următorul: la ora 16.45 va avea loc întâlnirea oficialităților civile și militare, în fața Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena, iar la ora 17.00 coloana oficială va face d
eplasarea, în coloană oficială, cu fanfară şi gardă militară, la Cimitirul Eroilor, pe traseul strada Şcolilor – Cimitirul Sf.Constantin.

De la ora 17.15 va avea loc Ceremonialul militar – religios a fost oficiat la Cimitirul Eroilor – Osuarul Central: Semnalul Trompetului, Marșul de întâmpinare, prezentarea onorului și salutul Drapelului de Luptă, intonarea de către fanfară a Imnului de Stat al României, serviciul religios oficiat de soborul de preoți. 

Vor rosti alocuţiuni referitoare la sărbătorirea Zilei Eroilor României: George-Adrian PALADI – Prefectul judeţului Brăila și colonel Vasile Ionescu – Comandantul Garnizoanei Brăila.

Cereminiile vor continua cu depuneri de coroane de flori, pe fundalul intonării de către Muzica militară a „Imnului Eroilor”, la Osuarul Central.

La aceeași oră, 17.30, se vor depune jerbe de flori și la monumentele eroilor din municipiul Brăila: la MONUMENTUL EROINEI ECATERINA TEODOROIU, din bd. Independenței -depune Instituția Prefectului Județul Brăila; la MONUMENTUL CAPORALULUI MUȘAT, din cartierul Viziru – depune Primăria Municipiului Brăila; la MONUMENTUL GENERAL EREMIA GRIORESCU, din str. Gral. Eremia Grigorescu – depune Garnizoana Brăila; la MONUMENTUL EROILOR ROMÂNI DE NAȚIONALITATE EVREIASCĂ DIN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL, din cimitirul evreiesc – depune Consiliul Județean Brăila.

De la ora 17.45 manifestările dedicate Zilei Eroilor se vor încheia cu defilarea Gărzii de Onoare în incinta cimitirului Eroilor.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •