Social

Programul manifestarilor dedicate Sf. Nicolae, patronul spiritual al Brailei

Programul manifestarilor dedicate Sf. Nicolae, patronul spiritual al Brailei

Miercuri, 6 decembrie, este sărbătorit Sfântul Nicolae, supranumit şi „Făcătorul de minuni“, patron al Greciei şi al altor oraşe din Apusul Europei, dar și al municipiului Brăila, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Numele lui este sinonim cu dărnicia şi compasiunea, dar şi cu darurile aduse copiilor. Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a născut în localitatea Patara din Asia Mica, în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea, într-o familie de oameni înstăriţi şi creştini devotaţi. 

De la ora 9.00, la Biresica Sf. ierarh Nicolae din Brăila va avea loc Slujba cu întâmpinarea Înalt Preasfinției Sale Arhiepiscop Casian Crăciun, care va oferi daruri persoanelor participante la Sfânta Liturghie. De la ora 13.00 organizatorii au pregătit o acțiune filantropică pentru persoanele aflate în dificultate, ”În căutarea celor triști și singuri”. De la ora 13.20 Primăria si Biserica oferă, conform tradiției, peste 2000 de porții de sarmale.

Începând cu ora 10.00, Primăria va oferi daruri copiilor  de la Creșele 1, 2 și 3, cu ocazia sărbătoririi patronului Spiritual al Orașului.

De la ora 11.30, cei mici sunt invitați la Teatrul de Păpuși, pentru două spectacole de teatru oferite gratuit de Primarul Municipiului și Teatrul de Păpuși ”Cărăbuș”.

La ora 11.30, la Biserica Sf. Nicolae din municipiul Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos va premia şi acorda Diploma „Vrednicia andreiană pentru tineri“ unui număr de 8 tineri cu rezultate de excepţie la concursuri şi olimpiade.

De la ora 12.00, sub egida „Sfântul Nicolae – părintele săracilor şi bun dăruitor celor lipsiţi“, Arhiepiscopia Dunării de Jos  va face acţiuni filantropice pentru familiile aflate în dificultate din municipiul Brăila la bisericile şi centrele sociale din municipiul Brăila.

La ora 13.00, reprezentanți ai Bisericii se vor deplasa la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Corp A şi B, în cadrul acțiunii „Sfântul Nicolae – ocrotitorul celor bolnavi“, program social-filantropic de oferire de daruri persoanelor internate în spitalele municipiului Brăila.

De la ora 15.00, la Sala de Conferințe ”Panait Istrati” a Teatrului ”Maria Filotti” va avea loc o Festivitate de premiere a celor care aniverseaă 50 de ani de căsnicie.

De la ora 16.30, la Târgul de Iarnă din Piața Independenței, va avea loc un spectacol de muzică populară susținut în fața Palatului Administrativ de Grupul Vocal ”Flori de câmp” din comuna Jirlău, Ansamblul ”Padina” din comuna Victoria și Grupul Vocal ”Nectar” din comuna Viziru.

De la ora 17.00, reprezentanți ai primăriei vor face o vizită la Căminele pentru persoane vârstnice “Sf. Petru și Pavel” și “Lacu Sarat”, cu ocazia sărbătoririi patronului spiritual al Municipiului Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •