Social

Programul 4/4 Pentru Prieteni desfășurat la Școala Surdila Greci în parteneriat cu Ambasada SUA

Programul 4/4 Pentru Prieteni desfășurat la Școala Surdila Greci în parteneriat cu Ambasada SUA

Școala Gimnazială Surdila Greci a organizat în cadrul ”Programului 4/4 Pentru Prieteni”, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională patru activități de voluntariat.

Joi, 4 aprilie 2019, de la ora 17.00, la Căminul Cultural din comuna Surdila Greci a avut loc ”Târgul de produse culinare bio”. Membrii comunității au fost invitați, cu mic cu mare, să guste și să achiziționeze produsele pregătite de voluntarii școlii. Banii strânși vor fi folosiți pentru a aduce un zâmbet de Paște unor familii nevoiașe din localitate. În aceeași zi, de la ora 12.00. în curtea Școlii gimnaziale din comună s-a desfășurat o acțiune de ”Voluntarial ecologic”, în care elevii școlii au amenajat spațiul verde din curtea școlii și au plantat flori și pomișori.

Tot în aceeași zi, la structurile de la școala primară și Grădinița cu Program normal din satul Horia, de la ora 11.30, preșcolarii, elevii, dar și părinții și bunicii acestora au confecționat împreună felicitări de Paște pe care le vor împărți membrilor comunități, într-o acțiune intitulată ”Împreună aducem un zâmbet comunității”. În paralel, elevii de la Școala din Surdila Greci au desfășurat o activitate similară, sub genericul ”Un gând bun pentru voi”.

[quote]Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education ne-a invitat să ne alăturăm ”Programului 4/4 Pentru Prieteni”. Proiectul are la bază gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”. Pe 4 aprilie 2019 ne-am dedicat o parte din timpul nostru celorlalți – prietenilor, comunității, școlii – şi am făcut o faptă bună. De ce 4/4 Pentru Prieteni? Prietenia este una dintre valorile de bază ale comunității și ale voluntariatului iar Statele Unite ale Americii sărbătoresc luna voluntariatului chiar în aprilie. Ziua de 4 nu este aleasă întâmplător pentru că pe 4 aprilie 2019 comemorăm 51 de ani de la trecerea în neființă a lui Martin Luther King Jr. și onorăm moștenirea incredibilă lăsată de acesta. Creat în memoria lui, ”Proiectul 4/4 Pentru Prieteni” al Ambasadei Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education își propune să celebreze la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei.[/quote] a spus Iulia Olguța Vuțino, directorul Școlii gimnaziale din comuna Surdila Greci.

Au fost fost invitați membrii ai Consiliului Local, angajații Primăriei Surdila Greci, Dispensarul Uman, preotul paroh, agenții economici din comună și alți membrii ai comunității.

Au fost prezenți circa 90 % dintre cei care au primit invitații și au fost vândute aproape toate produsele oferite. Produsele nevândute au fost oferite unor copii cu situație financiară deosebită. Elevii și părinții au fost foarte încântați de activitate.

Deja avem tradiție în organizarea de târguri de produse culinare. În fiecare an de ziua școlii, Sf. Nicolae, organizăm un astfel de târg. Banii strânși sunt întotdeauna donați unor cauze caritabile”, a spus Iulia Olguța Vuțino.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •