Actualitate

Profitul FACEBOOK a crescut masiv

Profitul FACEBOOK a crescut masiv

 

facebook

Profitul Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, a crescut cu 138%, în trimestrul doi din 2014, la 791 milioane de dolari, de la 333 milioane de dolari în perioada similară din 2013.

Acesta a depășit estimările analiștilor, transmite BBC.

Veniturile totale ale Facebook au urcat la 2,91 miliarde de dolari, peste estimările analiștilor de 2,81 miliarde de dolari, pe fondul majorării semnificative a publicității pe platformele mobile.

Rețeaua de socializare Facebook este apreciat a fi al doilea site social mondial după google.com, luat după numărul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0. Creat inițial la Harvard, SUA, facebook era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții acestei universități; ulterior ea s-a deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poștă electronică (e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat rețeaua facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din Republica Moldova și Iran.

În România facebook avea 0,5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010 și 2,4 milioane în ianuarie 2011 [6]. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori de Facebook.

Acțiunile rețelei de socializare Facebook au atins săptămâna trecută un maxim istoric după ce creșterea veniturilor din publicitatea pe dispozitive mobile a ajutat cea mai mare rețea de socializare din lume să afișeze rezultate trimestriale peste estimările analiștilor, transmite Reuters.

Pe platforma Nasdaq, acțiunile Facebook erau joi în creștere cu 7,6% până la nivelul record de 76,74 dolari per titlu. La acest preț, valoarea de piață a Facebook se apropie de 200 de miliarde de dolari, ceea ce pune Facebook în poziția de a devansa IBM în calitate de a patra mare companie americană din sectorul tehnologiei. Primele trei poziții sunt ocupate de Apple Inc, Google Inc. și Microsoft Corp.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •