Actualitate

Profesorul Petcu trimis in judecata pentru marturie mincinoasa

Profesorul Petcu trimis in judecata pentru marturie mincinoasa
Profesorul Petcu trimis in judecata pentru marturie mincinoasa
Profesorul Petcu trimis in judecata pentru marturie mincinoasa

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Cristian Silviu Petcu, în vârstă de 56 de ani, profesor de fizică la Liceul D. P. Perpessicius Brăila, fost inspector școlar, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Este vorba despre Manuela Mirela Diaconescu, inspector la disciplina matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, membru în Comisia judeţeană de organizare a examenului de bacalaureat, Daniela Haret şi Valentin Florin Damian, profesori corectori la examenul de bacalaureat la disciplina matematică.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că la data de 04 decembrie 2015, inculpatul Petcu Cristian Silviu a fost audiat în calitate de martor, în dosarul 2920/113/2014 aflat pe rolul Curții de Apel Galați, în care sunt judecate trei persoane pentru infracțiuni de corupție în dosarul ”Mită la Bac”, în contextul organizării examenului de bacalaureat, sesiunea august — septembrie 2014.

[quote]În această împrejurare, inculpatul Petcu Cristian Silviu, sub prestare de jurământ, a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea. Prin această atitudine, inculpatul a urmărit îngreunarea aflării adevărului, a tragerii la răspundere penală și inducerea în eroare a instanței de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite. Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanță și în care Petcu Cristian Silviu a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 1552/VIII/3 din data de 03 noiembrie 2014, la finalizarea anchetei fiind trimiși în judecată 3 inculpați, pentru infracțiuni de dare și luare de mită, în contextul organizării examenului de bacalaureat, sesiunea august — septembrie 2014.[/quote] se arată în comunicatul DNA Galați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •