Economie

Producatorii de lucerna din Braila pe agenda unei delegatii chineze

Producatorii de lucerna din Braila pe agenda unei delegatii chineze
Producatorii de lucerna din Braila pe agenda unei delegatii chineze
Producatorii de lucerna din Braila pe agenda unei delegatii chineze

Miercuri, 29 iunie 2016, a debutat misiunea de audit a unei delegații de experți ai Administrației Generale pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei (AQSIQ) din Republica Populară Chineză în vederea demarării exportului de lucernă din România.

Delegația din Republica Populară Chineză a fost primită de Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dr. Mihai Ponea, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Doina Băiculescu, director general al Autorității Naționale Fitosanitare (ANF) alături de experți ai instituțiilor cu atribuții în acest domeniu.

Vizita experților chinezi este urmarea demersurilor întreprinse de ANSVSA, începând cu luna septembrie 2014, când a fost transmisă solicitarea oficială privind începerea negocierilor pentru exportul de lucernă furajeră.

Cu ocazia întâlnirii bilaterale AQSIQ—ANSVSA care a avut loc la Ningbo, în marja Conferinței miniștrilor economiei și comerțului 16+1, delegația ANSVSA a solicitat trimiterea cu celeritate a unei misiuni pentru evaluarea unităților din România care doresc să exporte lucernă furajeră.

Pe agenda misiunii oficiale, care se va finaliza pe data de 6 iulie, figurează vizite la Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară și la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor, din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județul Brăila. Vizita experților chinezi are scopul de a evalua capacitatea analitică a Autorității în ceea ce privește furajele și modul în care sunt aplicate, la nivel central și teritorial, toate măsurile prevăzute de reglementările legislației comunitare, precum și cerințele AQSIQ.

De asemenea, vor fi vizitate și unități de producție lucernă din județele: Brăila, Olt, Teleorman și Călărași, care și-au manifestat interesul și au aplicat pentru exportul de lucernă în Republica Populară Chineză.

Până în prezent România exportă în Republica Populară Chineză carne de porc, material seminal provenit de la bovine și miere.

România a demarat negocieri pentru exportul în Republica Populară Chineză de produse din carne de porc, carne de oaie și de pasăre, lapte și produse lactate, porumb, venin de viperă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •