Sport

Primul punct cu goluri marcate pe teren propriu, obținut de Dacia Unirea Brăila

Primul punct cu goluri marcate pe teren propriu, obținut de Dacia Unirea Brăila

Dacia Unirea Brăila a fost aproape de prima victorie în acest campionat, însă a reușit totuși să obțină primul punct pe teren propriu. Fără Hamza și Maxin, dar și cu un om mai puțin pe teren din minutul 29, Dacia Unirea a remizat pe teren propriu cu Aerostar Bacău, scor 3-3. 

Echipa lui Florentin Petre a început ofensiv meciul din etapa a XIII-a cu Aerostar Bacău și în minutul 2 Van den Driest a șutat de la 22 de metri lateral dreapta, pe lângă poartă. Portarul Hărăguţă a degajat lung din colțul careului de 6 metri, Sahru trimite la Buhăcianu, care trimite mingea înapoi pentru Vraciu, acesta lobează cu capul peste fundaşii centrali brăileni și Valentin Buhăcianu scapă singur cu Avram şi înscrie din 8 metri, în dreapta portarului Brăilei, ieșit îm întâmpinare.

În minutul 5 Sahru a primit o pasă în careul brăilenilor, dar a lovit mingea defectuos. În minutuk11 Chirilescu luftează la mijlocul terenului și brăilenii au declanșat un contraatac, care avea să se transforme într-un atac poziționalfinalizat de Van den Driest cu un șut din marginea careului mare, la colțul scurt, reținut de portarul echipei din Bacău. În minutul 17 Mucuță a scos o mingea în mijlocul careului pentru Vitan, dar șutul acestuia ș-a nimerit în spate pe Chirilă. Meciul a avut un ritm anost, cu multe pase greșite, sau mingii scăpate prea ușot de sub control.

În minutul 27 Hurdubei a executat un corner de pe dreapta, iar Mihăeș a reluat cu capul de la 12 metri, însă Avram a reținut.

În minutul 31 Vitan a pierdut o minge la centrul terenului și Aerostar a declanșat un contraatac. Vitan a revenit di urmă și l-a faultat la 17 metri, în poziție de ultim apărător pe Buhăcianu. Centralul a dictat lovitură liberă pentru oaspeți și i-a acordat cartonașul roșu lui Vitan. Vraciu a executat pe colțul lung, pe lângă zid și Avram a respins în corner.

În minutul 37 Niță a recuperat o mingie în jumătatea adversă de teren și a pătruns în careul oaspeților unde a fost faultat de Chirilescu. Bertrand Bebey a șutat pe jos, în dreapta portarului, lângă bară, însă Hărăguţă nu poate salva, deşi a fost pe direcţie și scorul a devenit egal, 1-1 în minutul 37.

Oaspeții au repus mingea de la centrul terenului și după 30 de secunde Vraciu i-a pasat în adâncime lui Buhăcianu, care a pătruns în careu și a fost faultat de Moroianu. Cătălin Vraciu a executat lovitura de pedeapsă în dreapta şi readuce Aerostarul în avantaj, 1-2 din minutul 39.

În minutul 41 Van den Driest a șutat din afara careului, pe colțul lung, dar pe lângă poartă.

După pauză brăilenii au început mai bine jocul, dar fără mari ocazii de poartă, jocul fiind în continuare foarte fragmentat. În minutul 56, Mihăeș l-a faultat la 40 de metri pe Niță. Van den Driest a executat lovitura liberă și a trimis în careu, dar Adăscăliței nu s-a înțeles cu portarul Hărăguţă şi se ciocnesc la 11 metri, dar mingea l-a lovit în cap pe Răzvan Adăscăliței și a intrat în poarta oaspeților, 2-2.

În minutul 63 Van den Driest  a executat o lovitură liberă de la circa 35 de metri și a aruncat mingea la bătaie, în careu, de unde Mihăeș a respins cu capul, apoi oaspeții au profitat de faptul că brăilenii se aflau cu toată echipa în terenul adverasarilor și au declanșat un contraatac, doi contra unu. Buhăcianu a plecat din propria jumătate de teren și a pasat în dreapta lui Gavrilă, dar acesta a reluat din 10 metri, pe lângă Avram, dar Van den Driest venit din spate a reușit să scoată de pe linia porții, în corner.

În minutul 69, brăilenii au avut o lovitură liberă de la 20 de metri, perpendicular pe poartă, dar au șutat în zid și apoi mingea a fost trimisă în corner. Van den Driest a executat în marginea careului mic și Hâmpea a retrimis cu capul pentru Pleșa, care a trimis cu capul din 2 metri în poartă, dar arbitrul a anulat golul pe motiv de fault în atac.

În minutul 74, Adăscăliței scapă o mingie de sub control la 22 de metri de propria poartă și mingea a ajuns la Bebey. Atacantul brăilenilor a pasat din prima în careu pentru Gabriel Niţă, care a insistat în duelul cu Ardei și a șutat de la 8 metri pe lângă portarul Hărăguţă cu un şut plasat, 3-2 și Dacia Unirea conducea pentru prima dată în acest campionat într-un meci pe teren propriu.

În minutul 78 Avram a ieșit în afara careului și a respins cu capul un contraatac al Aerostarului, mingea a ajuns la nou intratul Pavel, care a șutat de la 22 de metri, însă portarul Brăilei a respins în lateral.

În minutul 82, la o acțiune prelungită de atac a oaspeților, mingea a ajuns la marginea careului la Istrati, care a șutat puternic spre poartă. Mingea l-a lovit în cap pe Vraciu, acesta a urmărit-o și a împins-o în poartă de la un metru, Avram solicitând fault la portar, însă golul a fost validat, 3-3.

Până la final oaspeții au alergat după golul victoriei, însă brăilenii, cu un om mai puțin timp de o oră de joc, s-au apărat bune și au obținut primul punct pe teren propriu în acest campionat.

Dacia Unirea: R. Avram  – Gab. Niţă, Pleşa, Moroianu (min. 46 Merville), Manu – Vitan, Lu – Van den Driest, Mucuţă (min. 65 L. Coteț), Hîmpea – Bebey (min. 89 Le Metayer)

Aerostar: Hărăguţă – Ardei, Mihăeş, Mutu, Chirilescu (min. 57 Gavrilă), Sahru, Rz. Adăscăliţei (min. 78 Pavel), I. Chirilă (min. 68 Istrate), Hurdubei, Buhăcianu, Vraciu

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •