Sport

Primii sportivi braileni legitimati la badminton

Primii sportivi braileni legitimati la badminton
Primii sportivi braileni legitimati la badminton
Primii sportivi braileni legitimati la badminton

CS Sport Plus Brăila a legitimat primii sportivi, la secția de badminton. Acești sportivi vor avea posibilitatea ca în perioada următoare să participe la primele lor concursuri oficiale. La U9 a fost legitimată Anda Ștefania Baciu, la U13 au fost legitimați Tudor Oprea și Cosmin Oprescu, iar la U17 a fost legitimat Eliasib Vlăsceanu , deși are doar 15 ani. Eliasib a fost singurul sportiv brăilean care a participat la ONSS de badminton de la Oradea, unde s-a clasat pe locul 14, la doar câteva luni de zile de când practică acest sport, în timp ce majoritatea competitorilor erau sportivi legitimați la cluburi din județele din care proveneau.

Vineri, 30 mai, sportivii de la CS Sport Plus Brăila vor participa la prima lor competiție, Cupa “Tinerelor Speranțe”, care va avea loc la Onești și este rezervată juniorilor U 9 și U13, la care vor participa Tudor Oprea și Cosmin Oprescu, la U13 și Anda Baciu la U9.

„Verificăm anul acesta să vedem cum ne poziționăm în ierahia națională, să acumulăm experiență necesară să intrăm de la anul să ne batem pentru puncte în clasament”, a declarat Costi Baciu, președintele CS Sport Plus Brăila, inițiatorul acestui proiect de dezvoltare al badmintonului la Brăila.

Cupa Sport Plus Braila
Cupa Sport Plus Braila

Zilele acestea s-a dat startul la ediția a II-a „Shuttle Time” – Badmintonul în școli – Shuttle Time România. În prima zi au descoperit badmintonul 25 de micuți, din clasele I-a și a II-a de la Școala Ion Creangă, Școala Mihai Eminescu, Școala Nedelcu Chercea și Școala Mihu Dragomir, în care s-au remarcat câțiva copii cu calități deosebite. Joi vor intra la fileul de badminton elevii de clasele a III-IV, iar săptămâna următoare clasele V-VII. În total vor participa la această acțiune peste 100 de copii, iar badmintonul începe să fie cunoscut la Brăila prin CS Sport Plus. Festivitatea de premierea celei de-a doua ediții a Shuttle Time va avea loc duminică 8 iunie, în cadrul Festivității de premiere a Cupei Sport Plus Brăila, întrecere națională pentru sportivi de U9 și U 17, care va avea loc în perioada 6-8 iunie, în Sala LPS Brăila. Premiile vor fi asigurate de DJST Brăila. Partener al proiectului este ISJ Brăila.

CS Sport Plus Brăila și școlile partenere în programul mondial Badmintonul în școli – Shuttle Time România, ocupă un onorant loc 2 pe țară la numărul de școli implicate în proiect, în care au adus peste 100 de copii să joace badminton.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •