Administratie

Primarul a prezentat astăzi ce lucrări de asfaltare se vor face până la sfârșitul anului

Primarul a prezentat astăzi ce lucrări de asfaltare se vor face până la sfârșitul anului

Primarul Marian Dragomir a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că la acest sfârșit de an sunt mai multe șantiere pe care se lucrează la asfaltări în Municipiul Brăila.

Dragomir a spus că se lucrează pe Calea Galați, între strada Ulmului și ieșirea din Brăila, unde până la sfârșitul anului vom avea covorul asfaltic, iar din primăvară ar urma să se intre pe celelalte două tronsoane.

Primarul a anunțat că s-au finalizat în proporție de 99% lucrările pe șoseaua de Centură, în dreptul Grădinii Zoologice. Acesta a spus că este absolut necesar ca până la sfârșitul anului să fie finalizate toate lucrările pe drumurile de centură care îi aparțin, pentru fluidizarea traficului.

De asemenea, acesta a menționat că cei care au lucrat pe șoseaua de Centură se vor muta pe Calea Galați, atât în cartierul Vidin, cât și pe tronsonul cuprins între Piața Traian și intersecția cu Bulevardul Al. I. Cuza. În următoarea perioadă se vor pune și bordurile și apoi se va asfalta și Șoseaua Națională veche, pe tronsonul cuprins între șoseaua Buzăului și strada Grigore Alexandrescu.

În paralel se lucrează pe Chercea. Am avut discuții cu constructorul și până la sfârșitul anului vom avea stratul de uzură pe primul tronson. În funcție de condițiile meteo vom vedea dacă se va asfalta anul acesta și al doilea tronson sau va rămâne, conform contractului, până în primăvară. Se lucrează la două loturi de parcări în cartierul Obor și pe strada Lebedei, din cartierul Viziru III.” a spus Dragomir.

Dragomir a mai spus că au fost date ordinele de începere a lucrărilor pe mai multe străzi, dar nu știe dacă timpul va permite constructorilor să mai intervină pe toate aceste străzi.

Cea mai bună veste este pentru locuitorii cartierelor Pisc, Brăilița, Vidin și Progresu, acolo unde avem străzi neasfaltate. Suntem în procedură de licitație. La licitație s-au înscris patru societăți. Vreau să mulțumesc domnului ministru Stănescu, care a aprobat printr-un ordin de ministru, cofinanțarea lucrărilor pentru aceste lucrări. Așteptăm să apară ordinul de ministru ca să vedem care este valoarea exactă a cofinanțării” a mai spus primarul Brăilei.

De asemenea primarul a anunțat că au început lucrările și pe strada Chișinăului, din cartierul Radu Negru, unde se vor realiza trotuare, spații verzi și covor asfaltic. Strada Chișinăului este prima strada pe care încep lucrările, fiind cea mai circulată stradă secundară din această zonă, deoarece face legătura între Șoseaua Vizirului și Șoseaua Buzăului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •