Administratie

Primaria a reziliat contractul cu Asociatia Aura 2010 pentru spatiul de pe Soseaua Baldovinesti

Primaria a reziliat contractul cu Asociatia Aura 2010 pentru spatiul de pe Soseaua Baldovinesti
Primaria a reziliat contractul pentru spatiul de pe Soseaua Baldovinesti cu Asociatia Aura 2010
Primaria a reziliat contractul pentru spatiul de pe Soseaua Baldovinesti cu Asociatia Aura 2010

În ultima ședință a CLM, consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului pe care Primăria îl avea cu Asociaţia “Aura 2010” pentru spaţiul de pe şoseaua Baldovineşti. Primăria Municipiului Brăila închiriase acest spațiu Asociației în aprilie 2016, prin hotărâre de Consiliu Local, dar în urma retragerii acreditării acestei Asociații de către Ministerul Muncii, autoritatea locală a luat decizia rezilierii contractului de închiriere a spațiului situat la km 5 pe șoseaua Baldovinești.

În luna aprilie 2016, asociaţia a primit respectiva clădire, aflată în stare de degradare, pe care urma să o renoveze în vederea amenajării unui cămin de bătrâni. Atunci, chiria stabilită a fost de 1 leu/mp/lună, în condiţiile în care suprafaţa totală construită era de 3.323,32 mp şi terenul aferent de 1.835 mp. În luna decembrie 2016, Primăria a mărit chiria la 2 lei/mp/lună. În tot acest timp, Asociația “Aura 2010” a făcut demersuri pentru racordarea imobilului la reţeaua de utilităţi publice, costul execuţiei fiind estimat la 75.000 lei.

La un an de la primirea clădirii, Asociaţia a cerut municipalităţii rezilierea contractului de închiriere, deoarece “obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor de funcţionare este un proces îndelungat şi costisitor care nu va permite finalizarea în termenul prevăzut în contract”, potrivit unui document anexat proiectului de hotărâre aprobat joi în CLM. Din luna aprilie 2017 Asociația ”Aura 2010” nu a mai achitat chiria, acumulând astfel datorii la bugetul local în valoare de 91.765 lei.

Totodată, prin hotărârea adoptată, s-a stabilit ca procedura de atribuire a acestui spațiu să nu se reia, deoarece aceasta se află într-un stadiu avansat de degradare.

Deși are acreditarea retrasă, la sediul situat pe Calea Galați, în geam se află un anunț de angajări la această asociație.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •