Actualitate

Prima zi a examenului de Evaluare Nationala s-a incheiat fara incidente

Prima zi a examenului de Evaluare Nationala s-a incheiat fara incidente

Astăzi absolvenţii de gimnaziu au susţinut proba la limba română în cadrul exemenului de Evaluare Națională. La nivelul județului Brăila din cei 2778 elevi care au fost clasa a VIII-a în anul școlar 2017-2018 la exemenul pentru Evaluarea Națională s-au înscris doar 2048 absolvenți. Conform declarațiilor inspectorului școlar general adjunct Viorel Botea la exemenul de limba română au fost prezenți 1857 elevi și nu s-au înregistrat evenimente, examenul desfășurându-se în condiții normale la toate unitățile de învățământ.

Lucrările vor fi corectate în alte județe decât cel în care au susținut elevii examenul. Precizăm că este prima oară, în ultimii ani, când examenele evaluării naționale încep imediat după ce elevii au terminat cursurile clasei a VIII-a.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educaţiei, absolvenţii de gimnaziu vor susţine a doua probă a examenului de Evaluare Națională miercuri, 13 iunie, când este programată proba scrisă la disciplina matematică. Primele rezultate se vor afişa pe 19 iunie (până la ora 12.00) iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, între 14.00-19.00. Rezultatele finale se vor afişa pe 23 iunie.

După încheierea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a urmează admiterea la liceu, care se face prin repartizare computerizată, în funcție de opțiunile înscrise în fișa de înscriere și a mediilor obținute. Potrivit calendarului repartizării computerizate, între 29 iunie – 3 iulie absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completă opţiunile în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi.

În perioada 30 iunie – 4 iulie candidaţii şi părinţii vor verifica fişele editate de calculator şi vor corecta eventualele greşeli din baza de date. Pe 9 iulie va avea loc afişarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate din unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Între 10 şi 13 iulie absolvenţii îşi vor depune dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ la care au fost repartizaţi.

Media obţinută la Evaluarea Naţională este foarte importantă deoarece reprezintă 80% din media finală de admitere la liceu, restul de 20% fiind media generală de absolvire a claselor a V-VIII.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •