Sport

Prima victorie pentru Dunărea II Brăila în Divizia A

Prima victorie pentru Dunărea II Brăila în Divizia A

Sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Polivelentă Danubius din Brăila, echipa secundă a HC Dunărea a jucat primul meci în seria A din Diviziei A de handbal feminin. Echipa antrenată de Cristian Cezar Preda și Eugen Jelesneac a întâlnit pe CSU Neptun Constanța, și a reușit să obțină o victorie cu scorul de 27-26 (15-14).

Meciul a fost unul echilibrat, chiar dacă echipa brăileană a avut momente în care s-a desprins și la 6 goluri diferență, iar constănțencele au condus o singură dată, pe finalul primei reprize. Alinei Vătu au dat încredere fetelor de la Brăila, ea fiind și cea care a marcat golul victoriei.

Dunărea Brăila II a condus încă din minutul 5 la trei goluri diferență, scor 4-1. În minutul 16 fetele lui Preda și Jelesneac s-au distanțat la 4 goluri, scor 10-6, dar în doar trei minute constănțencele au egalat. În minutul 27 Mihaela Rebeca a marcat două goluri pentru Neptun Constanța și oaspetele s-au aflat pentru prima dată la conducere, scor 13-14. Iasmina Ichim a marcat ultimele două goluri ale primelor 30 de minute și a stabilit scorul primei reprize, 15-14 pentru Dunărea II Brăila.

Repriza secundă a început excelent pentru fetele antrenate de Preda și Jelesneac. Acestea s-au distanțat la 6 goluri în minutul 42, 21-15. Dar, de la 22-16 în minutul 44, CSU Neptun a revenit în meci și în minutul 58 au egalat la 25, apoi la 26. Golul victoriei echipei brăilene a fost marcat în ultimul minut de Alina Vătu, care a adus primele 3 puncte pentru HC Dunărea II Brăila în primul sezon din Divizia A la handbal feminin.

Pentru Dunărea II Brăila au marcat: Iasmina Ichim -8 goluri, Alina Vătu -6, Alexandra Oprea -5, Alexandra Vrabie -3, Nicoleta Popa -2, Mirabela Coteț -1, Iulia Sava -1, Ștefania Epureanu -1. Au mai jucat: Ana Maria Micu, Ana Caraman, Andreea Dinu, Diana Gașpar, Anna Stan, Natalia Teodor.

Pentru CSU Neptun Constanța au marcat: Ana Oprică -9 goluri, Mihaela Rebeca -6, Bianca Căldare -4, Andreea Pintilie -3, Andreea Ciucanu -3, Diana Madă -1.

Astăzi, de la ora 17.00, echipa de Liga Națională a HC Dunărea Brăila va juca primul meci pe teren propriu, cu CS Minaur Baia Mare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •