ProBr Sport

Prima infrangere pentru Cuza Sport in faza semifinala a Ligii 1 la baschet masculin

Prima infrangere pentru Cuza Sport in faza semifinala a Ligii 1 la baschet masculin
Prima infrangere pentru Cuza Sport in faza semifinala a Ligii 1 la baschet masculin
Prima infrangere pentru Cuza Sport in faza semifinala a Ligii 1 la baschet masculin

Baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila au pierdut primul meci din faza semifinală a Ligii 1 la baschet masculin, în deplasarea de la Timișoara. BC Timba a întrerupt seria eșecurilor în meciul cu Brăila, impunându-se cu 71-51 (19-16, 21-12, 21-11, 10-12).

Brăilenii au început bine meciul și au condus cu 5-0, iar la jumătatea primului sfert se aflau în avantaj, scor 9-10, cu două coșuri de 3 puncte marcate de Nemanja Petrovic și Adrian Movileanu. Gazdele au revenit grație a două coșuri de 3 puncte marcate de David Engi, iar la finalul primului sfert erau în avantaj, scor 19-16.

În sfertul al doilea, cu Branko Cuic în ”mână”, timișorenii și-au mărit avansul și pe fondul greșelilor echipei brăilene mai ales pe faza de atac, acolo unde au ratat nepermis de mult. La jumătatea sfertului al doilea Timba avea deja 10 puncte avans, scor 30-20, brăilenii marcând doar 4 puncte în cinci minute, dintre care două din aruncări libere. Timișorenii au continuat să se distanțeze pe tabela de marcaj și la pauza mare au intrat cu un ecart de 12 puncte.

În sfertul al treilea, Cuza Sport a menținut ritmul în prima parte, dar pe final gazdele au mărit distanța pe tabela de marcaj la 22 de puncte, scor 61-39.

În ultimul sfert Brăila a încercat să mai reducă din handicap, s-a apărat mai bine și în primele 5 minute n-au primit decât un coș de două puncte, marcând în schimb 6 puncte, din care un coș din afara semicercului marcat de Corneanu. Până la final Damian a mai avut două reușite de la 3 puncte, dar nu au fost suficiente pentru a reduce prea mult din proporțiile scorului.

Cuza Sport a fost învinsă la o diferență de 20 de puncte, după ce etapa trecută echipa pregătită de Cătălin Ștefănescu trecuse la 29 de puncte de CSU Știința București. În ciuda acestei înfrângeri, baschetbaliștii de la Brăila ocupă locul 3 în clasament la încheierea turului fazei semifinale, cu șase victorii și două înfrângeri.

Punctele echipei brăilene în meciul de la Timișoara au fost marcate de: Nemanja Petrovic – 14 puncte (1×3 puncte), Ratko Petric – 1, Andrei Căpușan -6, Cristian Corneanu – 9 (1×3), Andrei Iliescu – 5 (1×3), Adrian Movileanu – 8 (1×3), Andrei Damian – 8 (2×3). Au mai jucat: Claudiu Lungu, Șerban Bălan Halici, Vasile Dunca și Florin Voiculeț. Nu a intrat în acest meci Alexandru Stănculea.

În acest meci Cuza Sport a marcat 16 coșuri de două puncte din 56 de aruncări și 6 coșuri de 3 puncte din 22 de încercări.

Pentru Timba Timișoara au marcat: Cuic -11, Deconescu -6, Boloni -6, Lazăr -13, Kovak – 16 (4×3), Engi – 6 (2×3), Kovacevic -13.

Următorul meci pentru Cuza Sport Brăila va avea loc pe 14 aprilie, în deplasare, la CN Aurel Vlaicu București.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •