Sport

Prima editie a Memorialului Mihai Linte

Prima editie a Memorialului Mihai Linte
Prima editie a Memorialului Mihai Linte
Prima editie a Memorialului Mihai Linte

 

Voleiul brăilean a revenit în centrul atenției, dar din păcate nu prin formarea unei noi echipe, ci prin organizarea Memorialului Mihai Linte, un turneu organizat în zilele de 7 și 8 iunie și la care au participat 7 echipe din țară și una de la Chișinău.

Prima ediția a Memorialului Mihai Linte s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în sălile de sport de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu și a Liceului teoretic Nicolae Iorga. Cele opt echipe participante, cu jucători și foști jucători de volei având vârste cuprinse între 21 și 60 de ani, au fost împărțite în două grupe a câte patru echipe.

În Grupa A, care și-a desfășurat jocurile în sala de la Bălcescu, s-au înregistrat rezultatele:

Brașov – Brăila 2-0

Constanța 1 – Piatra Neamț 2-1

Brăila – Constanța 2-1

Brașov – Piatra Neamț 2-0

Constanța 1 – Brașov 1-2

Brăila – Piatra Neamț 2-0

În Grupa B, care și-a desfășurat jocurile în sala de la Iorga, s-au înregistrat rezultatele:

Buzău – Chișinău 0-2

Tulcea – Constanța 2-1

Buzău – Tulcea 0-2

Constanța 2 – Chișinău 1-2

Constanța 2 – Buzău 2-1

Chișinău – Tulcea 2-1

În finala mică s-au întâlnit Tulcea și Brăila, victoria revenindu-le tulcenilor cu 2-1, iar în finala mare Chișinău a învins cu 2-0 echipa de la Brașov, câștigând prima ediție a Memorialului Mihai Linte.

Mihai Linte a fost unul dintre jucătorii emblematici ai Brăilei, el începându-și cariera la Brăila și tot aici și-a încheiat-o după ce a mai trecut între timp pe la echipe din Galați, Pitești sau Bacău. Mihai Linte a decedat în 10 ianuarie 2010 la vârsta de numai 53 de ani, iar anul acesta foști colegi de generație, dar și din generații mai tinere au luat inițiativa de a organiza acest Memorial.

Așa cum ne-a declarat Cornel Munteanu, unul dintre organizatorii acestui turneu, ”prima ediție a fost o reușită, iar echipele invitate s-au simțit foarte bine la Brăila. Ne bucurăm că cei de la Chișinău au reușit să ajungă la acest turneu, pe care l-au și câștigat, ei confirmând prezența în ultimul moment. Sperăm să reușim să continuăm această competiție și în următorii ani și să reușim să organizăm acest memorial undeva în iarnă, în preajma zilei în care îl comemorăm pe fostul voleibalist brăilean”.

Pentru selecționata Brăilei la acest turneu au jucat: Dumitru Munteanu, Gabriel lache, Cornel Munteanu, Daniel Pop, Adrian Lupescu, Octavian Manea, Gabriel Constandache, Gabriel Petrache și Mihăiță Linte (văr cu Mihai Linte).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •