Actualitate

Prevenirea traficului de persoane-tema discuţiilor dintre poliţişti şi elevi din prima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii

Prevenirea traficului de persoane-tema discuţiilor dintre poliţişti şi elevi din prima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii

Săptămâna prevenirii criminalităţii a debutat astăzi, în judeţul Brăila, cu activităţi dedicate elevilor în scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. 

Seria demersurilor preventive din cadrul primei ediţii din acest an a evenimentului naţional Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a fost deschisă, astăzi, de întâlniri ale poliţiştilor cu liceeni de la Colegiul Ana Aslan din municipiul Brăila.

Activităţile preventive au constituit un nou prilej pentru o bună colaborare în beneficiul minorilor, între reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galaţi.

Scopul întâlnirilor cu elevii a fost conştientizarea acestora cu privire la consecinţele  traficului de persoane asupra victimelor şi autorilor şi la legătura dintre utilizarea internetului şi traficul de persoane, şi s-a înscris în seria demersurilor preventive derulate în cadrul Campaniei de prevenire a traficului de persoane „Internetul – unealta traficanţilor de persoane!”.

Pentru început, elevilor le-au fost prezentate aspecte precum: ce presupune traficul de persoane, sub ce forme se poate manifesta, cine poate fi autor sau victimă, urmările pe care le are asupra victimelor şi autorilor, sfaturi pentru evitarea pericolului de a fi traficaţi şi instituţiile la care pot apela pentru sprijin.

De asemenea, a fost discutat rolul internetului şi, în mod deosebit, a reţelelor de socializare în racolarea victimelor traficului de persoane şi au fost transmise recomandări pentru navigarea online în siguranţă.

Specialistul A.N.I.T.P. – Centrul Regional Galaţi a prezentat un studiu de caz, iar elevii au fost provocaţi să pună în scenă povestea, întruchipând personajele din speţă (victimă, autor, martor, părinte, poliţist şi cadru didactic). Scopul urmărit fiind acela ca emoţiile trăite să îi ajute să se ferească de implicarea în situaţii de trafic în viaţa reală şi să îi înveţe cum ar trebui să ajute o persoană aflată în pericol sau care este deja victimă.

Săptămâna prevenirii criminalităţii va continua, mâine, cu prevenirea victimizării minorilor, elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” Brăila fiind protagoniştii unor momente inedite în Piaţa Traian din municipiul Brăila.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •