Administratie

Președintele CJ Brăila îl acuză pe prefect că se află în campanie electorală

Președintele CJ Brăila îl acuză pe prefect că se află în campanie electorală

Preşedintele CJ, Francisk Iulian Chiriac, a replicat la declarațiile prefectului Cătălin Boboc referitoare la documentaţia trimisă de spital către DSP Brăila. Chiriac l-a acuzat pe Cătălin Boboc că a devenit purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului și că a transformat Prefectura în sediul PNL.

“Îi aduc aminte purtătorului de cuvânt al Prefecturii, domnului prefect, că aceeaşi documentaţie a fost trimisă de Spitalul Judeţean şi la începutul pandemiei. Deci doar o modificare a acelei documentaţii, din scoaterea corpului B, să nu mai fie Covid-19, şi transformarea corpului E în Covid-19. Deci e foarte simplu. Deja e o săptămână de când spitalul n-a primit niciun răspuns. Dumneavostră ştiţi că deja există un memoriu semnat de toţi medicii în care îi spun şi îi cer domnului Ciochină să urgenteze această documentaţie, să le dea avizul, astfel încât să trimitem la minister să modifice acel ordin de ministru. Până la urmă este o modificare de structură de spital. Nu ne jucăm de-a medicina şi nu ne jucăm cu vorbele. Este foarte clar că domnul prefect este într-o campanie electorală. Ați văzut că eu nu am mai discutat subiecte legate de COVID-19. Dar domnul prefect trebuie să înţeleagă, şi domnul Ciochină, că trebuiesc anumite documente de acolo pentru a fi acel corp declarat Covid-19, legal. Dacă, Doamne fereşte, se întâmplă o tragedie în acel corp vor răspunde acei doctori, acei medici. Dar ce să înţeleagă purtătorul de cuvânt al Prefecturii? Sediul PNL e prefectura judeţelui Brăila. E într-o mare campanie electorală. Le urez succes!”, a fost replica lui Chiriac.

Legat de acuzaţiile de incompetenţă şi rea-voinţă, cât şi despre cele potrivit cărora ar tergiversa intenţionat această situaţie pentru a putea reabilita mai uşor spitalul, Chiriac a negat aceste acuzaţii. Mai mult, acesta a spus că mai e mult până când vor începe efectiv lucrările, iar cei incompetenţi sunt prefectul Cătălin Boboc şi directorul DSP Brăila. Chiriac a spus că acel corp de spital va intra în reabilitare, pe fonduri europene, dar vor mai dura procedurile.

”Nici nu am terminat partea de DALI. Păi va dura timp îndelungat până va intra acel corp în reabilitare. Trebuie să scriem proiectul, să avizăm. Am vorbit deja cu ADR-ul să deschidă axa de finanțare. Avem bani pentru partea de proiectare. Nici măcar nu avem partea de proiectare, cum să reabilităm?” a spus Iulian Chiriac.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •