Sport

Premiera pentru echipa din Chiscani. Sportul Chiscani a castigat Cupa Romaniei

Premiera pentru echipa din Chiscani. Sportul Chiscani a castigat Cupa Romaniei
Premiera pentru echipa din Chiscani
Premiera pentru echipa din Chiscani

Sâmbătă de la ora 11.00, pe stadionul „Ştefan Vrăbioru” din Ianca, a avut loc finala fazei județene a Cupei României la fotbal, în care s-au întâlnit Sportul Chișcani şi Victoria Old Boys Însurăţei. După cele 90 de minute de joc Sportul Chiscani a învins cu scorul de 2-1 (0-0), câștigând trofeul și calificându-se în următoarea fază a competiției, în care vor intra în joc și echipele de Liga a 3-a.P1390540

Meciul a început cu dominarea celor de la Old-Boys, care au obținut un penalty în minutul 7, dar șutul lui Șerbănescu a fost ghicit de Ghighimoc care a respins în corner. În minutul 32, echipa din Chiscani a trecut pe lângă dschidrea scorului, dar Andrei Stoian a trimis cu capul pe lângă poartă din careu. Pârciulescu, în minutul 34, a executat o lovitură liberă de la 22 m, care a fost deviate în corner de un jucător al celor de la Chiscani. Până la finalul primelor 45 de minute n-am mai consemnat nici o ocazie de gol, ambele echipe jucând prudent, fără să riște prea mult.P1390545

În minutul 52 Sportul Chiscani a reușit deschiderea scorului. Zărnescu a executat un corner la colțul lung, mingea a depășit apărarea celor de la Însurăței, iar Andrei Stoian a reluat de la 8 m în poarta lui Gheorghiță. În minutul 62, putea fi 2-0, dar Ghighimoc a respins în corner un şut al aceluiaşi Stoian. Old Boys a ieșit mai mult la atac și a reuşit să egaleze în minutul 73. Valentin Sava a plecat de la mijlocul terenului pe cont propriu, a pătruns în careu și a șutat la colțul lung, îngingându-l pe Ghighimoc, 1-1. Peste numai 5 minute, a venit golul victoriei echipei din Chiscani, reuşit de Andrei Stoian, care în urma unei acțiuni prelungite de atac a celor de la Sportul a șutat puternic de la 25 m, puțin lateral stânga, mingea s-a dus la rădăcina barei din dreapta porții lui Gheorghiță. Putea fi 3-1 în minutul 89, când Zărnescu a șutat puternic de la marginea careului, dar Ghighimoc a deviat în corner.

Sportul Chiscani castigatoarea Cupei
Sportul Chiscani castigatoarea Cupei

În finala Cupei României disputată la Ianca, au evoluat următoarele echipe:

Victoria Old Boys: Gheorghiţă, – Movileanu, Crivăţ, Răzvan Trandafir, Florea (Decu) – Pârciulescu, Şerbănescu, Movileanu (Val. Sava), Dumitrana (Val. Trandafir) – Arsene, Buriu (Mateiu).

Sportul Chiscani: Ghighimoc – Bălan, Milea, Lepădatu (Ad. Cioceanu), Harabagiu – Drăguş (Mitrea), Jercăianu, Bogdan, Stoian – Zărnescu, Merloi.

Premierea invinsilor
Premierea invinsilor

La meci au asistat aproximativ 300 de spectatori, majoritatea veniţi de la Chiscani. Premierea a fost făcută de președintele AJF Brăila, Laurențiu Vărgatu și de primarul orașului Ianca, Fănel George Chiriță. Imediat după festivitatea de premiere, Laurențiu Vărgatu a plecat la Iași, acolo unde a fost observator din partea CCA la meciul dintre CSMS Iași și ACS Berceni din play-offul Ligii a 2-a. Învinșii au primit o minge și diplomă, iar învingătorii au fost premiați cu un set de echipament, minge, diplomă și o cupă.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •