Politica

Poziția lui Aurel Simionescu despre situația din PSD Brăila după plecarea lui Mihai Tudose

Poziția lui Aurel Simionescu despre situația din PSD Brăila după plecarea lui Mihai Tudose

Aurel Gabriel Simionescu a preluat conducerea interimară a filialei după demisia din partid a lui Mihai Tudose. Deputatul Mihai Tudose era președintele PSD Brăila din toamna anului trecut, dar săptămâna aceasta a renunțat la calitatea de membru al PSD și a trecut la Pro România, iar până la organizarea Conferinței Județene de alegeri președintele executiv Aurel Simionescu va conduce filiala județeană.

Simionescu a declarat astăzi că în cel mai scurt timp, probabil chiar la sfârșitul săptămânii viitoare, să fie organiza o conferință județeană de alegeri pentru funcția de președinte. Simionescu a spus că nu a luat o decizie în privința unei candidaturi

”Nu este musai să facem aceste alegeri, dar eu sunt împotriva interimatului și mai ales când interimatul durează. Este o situație mai atipică, să spunem așa. Este un an din punct de vedere local mai puțin implicabil, având alegeri europarlamentare și prezidențiale. Urmează un an cu alegeri locale și alegeri parlamentare în care toți cei care vor să candideze, să fie primari, consilieri locali, etc., își vor putea verifica aptitudinile, acțiunile și activitățile pe cele două alegeri, la europarlamentare și prezidențiale.” a spus Aurel Simionescu.

Referitor la apropiatele alegeri europarlamentare, care vor avea loc pe 26 mai 2019, Simionescu a spus că la această oră nu poate să spună dacă Brăila va avea candidat pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare.

Referitor la plecarea din PSD a lui Mihai Tudose, care deținea funcția de președinte al organizației PSD Brăila, Simionescu a spus că știa de o săptămână că acesta va face acest gest.

Am avut o discuție înainte cu vreo săptămână, la un nivel cu primari, cu celelalte structuri de conducere. Am încercat să-l convingem, dar acesta a fost și este în continuare foarte supărat, nu pe organizația de la Brăila, și nici pe PSD, zic eu. El e supărat pe formula de la nivel de conducere și atmosfera care este acolo. E supărat că nu este ascultat, și nu numai el, nu sunt ascultați, nu le sunt ascultate propunerile și ideile pe care le-au avut. Sunt niște lucruri care s-au întâmplat în timp”. a comentat Simionescu decizia pe care a luat-o fostul premier.

Președintele executiv al PSD Brăila a spus că nu crede că vor fi mari pierderi pentru PSD Brăila prin plecarea lui Mihai Tudose la Pro România.

[quote]Eu nu cred că vor fi mari pierderi pentru PSD Brăila. Lucrul acesta este într-o evoluție și vom vedea funcție de discuțiile pe care le vom avea cu colegii noștri, de modul în care se vor comporta. Sunt momente diferite. Momentul alegerilor europarlamentare va fi un anumit tip de reacție, momentul prezidențialelor, parlamentarelor și mai ales al localelor va fi altă atitudine. Noi am obținut rezultate diferite la europarlamentare, prezidențiale, parlamentare și locale. oamenii reacționează diferit. Este acel electorat stabil, electorat captiv cum se spune în spațiul public, care de 30 de ani votează în felul acesta. Ci certitudine vor fi scoruri mai mici, cel puțin în momentul acesta. O să vedem, în funcție de evoluția de pe scena politică, ce se va întâmpla în continuare[/quote], a declarat Aurel Simionescu

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •