Cultura

„Povesti de familie” si „Papagalita si curganul” pe scena teatrului brailean

„Povesti de familie” si „Papagalita si curganul” pe scena teatrului brailean

Vineri, 22 noiembrie 2013, dupa spectacolul ”Povesti de familie”, publicul este invitat la discutii cu oamenii din domeniu.

Teatrul „Maria Filotti” va pune in scena vineri, 22 noiembrie 2013, si sambata, 23 noiembrie 2013, de la ora 18.00, in Sala Studio, spectacolul „Povesti de familie” de Biljana Srbljanovic regizat de Vlad Cristache. O noutate absoluta o reprezinta proiectul ”Divanurile Teatrului Maria Filotti”, proiect care face parte din programul de management al noului director al teatrului, Lucian Sabados. Duminica, 24 noiembrie 2013, de la ora 18.00, in Sala Mare este programata comedia politista „Papagalita si Curcanul” de Robert Thomas, regia Radu Nichifor. Alaturi de actori ai TMF: Monica Zugravu Ivascu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Ganga, Adrian Stefan, Wanessa Radu, Dan Moldoveanu, in aceasta piesa va juca si actorul Cristian Gheorghe, directorul Teatrului „Fani Tardini” din Galati.

Piesa „Povesti de familie” este o productie a teatrului brailean, un spectacol plin de dinamism, cu o poveste  scenica captivanta. Pe regizorul Vlad Cristache il recomanda colaborarea cu teatrul brailean inceputa in anul 2010, odata cu montarea spectacolului „Peer Gynt”, productie pentru care a fost nominalizat in anul 2011 la Premiul de Debut al Galei Premiilor UNITER.

„Poveşti de familie” este un spectacol  realizat in 2011, prezent in selectia oficiala a Festivalului  National de Teatru, editia 2012, ceea ce il face pe  regizorul  Vlad Cristache unul dintre cei mai talentati tineri regizori  ai momentului. Scenografia spectacolului este realizata de Gheorghe Mosorescu, presedintele Filialei Braila a Uniunii Artistilor Plastici.

Intalnirea cu publicul programata in cele doua seri este parte integranta din programul managerial al directorului Teatrului Maria Filotti, Lucian Sabados, bazat pe creativitate si performanta, avand ca scop incurajarea tinerilor regizori si actori.

Urmatoarea intalnire din acest proiect este programata vineri, 13 decembrie, tot in Sala Studio, dupa vizionarea spectacolului ”Casa” in regia Sanzianei Stoican.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.