Administratie

Posibilitatea eliminării taxei pe apa pluvială eliminată din lege prin OUG 114/2018

Posibilitatea eliminării taxei pe apa pluvială eliminată din lege prin OUG 114/2018

Consilierul județean PNL Alexandru Dănăilă a acuzat PSD că a făcut bugetul după ce au dat OUG 114/2018. Dănăilă spune că efectele inverse ale acestei ordonanțe sunt mult mai mari. Una dintre prevederile acestei ordonanțe este abrogarea celor două articole din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare care prevedeau posibilitatea eliminării taxei pe apa pluvială din facturile abonaților și preluarea acestora de administrațiile locale.

Dănăilă a amintit că circa 12 mii de brăileni au semnat pentru această lege, de eliminare a taxei pe apa de ploaie pentru consumatori.

”Domnul primar ne-a spus anul trecut că nu există prevederi bugetare. Deși legea a fost aprobată în timpul anului, pe cale excepțională se putea face rectificare bugetară și se puteau aloca niște bani astfel încât cetățenii să nu mai plătească apa de ploaie. Noi am așteptat. Am depus proiectele și am așteptat să vină bugetul” a spus Dănăilă.

Din păcate pentru cetățenii care au semnat această inițiativă legislativă, la sfârșitul anului trecut controversata ordonanță 114, cunoscută ca și ordonanța care include ”taxa pe lăcomie”, a abrogat cele două articole din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare care dădeau posibilitatea eliminării taxei pe apa pluvială.

”Noi așteptat să facem amendamentul acesta pe bugetul local de anul acesta, la Consiliul Local, la Consiliul Județean, peste tot unde se taxează apa de ploaie, și când să propunem bugetul Guvernul a abrogat o lege adoptată în același ani. deci vine Guvernul și spune că legea nu e bună” a menționat Dănăilă.

Liderul liberalilor brăileni a menționat că cealaltă prevedere care a fost inclusă de PSD la Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, prin care se acordă ajutoare sociale pentru anumite categorii de populație la consumul de apă potabilă, nu a fost abrogată.

Totuși nici aceste ajutoare sociale ar putea să nu fie acordate de Primăria Brăila. Primarul Dragomir a spus într-o conferință de presă că nu au fost date încă normele de aplicare a acestei legi și, în consecință, legea nu ar putea fi aplicată.

Dănăilă îl suspectează pe primarul Dragomir că a făcut presiuni la Guvern pentru abrogarea articolelor care prevedeau eliminarea taxei pe apa de ploaie, o inițiativă a PNL-ului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •