Actualitate

Posibilii autori ai spargerii bancomatului de la Viziru, prinși la Arad

Posibilii autori ai spargerii bancomatului de la Viziru, prinși la Arad

Luni, 11 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Arad au efectuat 3 percheziții, pe raza județului Arad, la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat și distrugere. Două percheziții au fost efectuate în municipiul Arad și una în comuna Semlac. 

La unul dintre locurile în care polițiștii arădeni au efectuat percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal.

În urma investigațiilor a reieșit că, în perioada 6 – 14 ianuarie a.c., persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar la data de 14 ianuarie a.c., ar fi sustras suma 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi au furat bani dintr-un ATM al BCR, amplasat în incinta unui magazin Carrefour Market din Arad, unde în urma exploziei provocate au fost distruse bancomatul şi tâmplăria PVC din holul de intrare în supermarket.

De asemenea, după ce bărbatul a fost depistat în municipiul Arad, a fost indisponibilizat autoturismul folosit la săvârșirea faptelor. Acesta seamănă izbitor cu cea surprinsă de camerele de luat vederi ale Primăriei Viziru, care au surprins încercarea de spargere a ATM-ului BCR din comună.

Bărbatul reținut este Ioan Flavius Ritan, de 32 de ani, din Semlac, județul Arad, iar femeia se numește Claudia Ritan, de 28 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș. Bărbatul și femeia au fost reținuți, pe baza de ordonanță de reținere, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

În investigațiile desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale au fost angrenați și polițiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române, precum și colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de la inspectoratele de poliție din județele Timiș, Bihor, Maramureș, Cluj, Brașov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Sursele spun că anchetatorii fac în continuare cercetări pentru a stabili dacă cei doi, care sunt soţ şi soţie, au legătură cu furtul a peste 158.000 de lei de la Braşov, dar şi cu tentative de furt la Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi comuna Viziru, din județul Brăila.

Sursa foto-video: Inspectoratul de Poliție Județean Arad

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •