Social

Pompierii brăileni au intervenit la 10 incendii în perioada 23-26 ianuarie

Pompierii brăileni au intervenit la 10 incendii în perioada 23-26 ianuarie

În perioada 23 – 26.01.2020, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila au fost solicitate să intervină pentru limitarea și lichidarea a 10 incendii.

În perioada menționată, echipajele ISU Brăila au intervenit pentru limitarea și lichidarea a șapte incendii de vegetație uscată în municipiul Brăila și în localitățile Bărăganu, Cazasu, Corbu Nou, Grădiștea, Urleasca și Vădeni. A ars vegetația uscată pe o suprafață totală de aproximativ 22 hectare. Cauzele probabile care au dus la producerea incendiilor au fost jocul copiilor cu focul, fumatul în locuri neamenajate sau folosirea focului pentru arderea resturilor vegetale și lăsarea acestuia nesupravegheat.

În data de 24.01.2020, la ora 09.25, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu la un punct termic dezafectat situat pe Aleea Trandafirilor din municipiu. Au ars cca. 10  kg gunoi. Persoane fără adăpost au incendiat gunoi menajer în interiorul punctului termic.

În data de 25.01.2020, la ora 08.2 0, două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brăila, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un imobil al S.U.P.A.F.L.C. Brăila, situat pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila. A ars podeaua din lemn pe o suprafață de cca. 2 mp. și s-a degradat soba din teracotă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost sistemul de încălzire (soba cu acumulare de căldură) defect.

Sâmbătă noaptea, la ora 23.26, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu la o unitate de alimentație publică, situată pe str. Roșiorilor. Au ars patru ferestre termopan din PVC, grăsimea de pe aragaz și perete și s-au degradat pereții din celelalte încăperi ale locației. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit nesupravegheat sau supraîncălzit.

Duminică, 26.01.2020, la ora 06.40, două echipaje din cadrul Gărzii de intervenție Ianca, au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Șutești. Au ars cca. 1000 kg gunoi. Proprietarul a dat foc la gunoi și l-a lăsat nesupravegheat.

”În timpul sezonului rece se constată o intensificare a incendiilor produse la locuințe, evenimente ce pot amenința viața și sănătatea populației, precum și bunurile acesteia. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile utilizării mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații. Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!” precizeză col. Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Dunărea Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •