Actualitate

Cinci incendii la început de an 2020

Cinci incendii la început de an 2020

În perioada 31.12.2019 – 03.01.20202, subunitățile inspectoratului au fost solicitate să intervină la 28 situații de urgență. În primele zile ale anului 2020 pompierii au intervenit pentru lichidarea a cinci incendii.

În noaptea de 31 decembrie 2019 spre 1 ianuarie 2020, echipajele din cadrul Detașamentului 1 de pompieri Brăila au interveni la ora 23.30 și la ora 00.10 pentru limitarea și lichidarea a două incendii în municipiul Brăila. Primul incendiu a avut loc la un apartament de pe Aleea Lalelelor, iar cel de-al doilea pe str. Rm. Sărat.

La primul incendiu au ars bunurile dintre-o cutie de depozitare amplasată la fereastra bucătăriei și tâmplăria din PVC. La al doilea au ars circa 5 metri liniari de gard din plasă PVC. Cauza probabilă care a dus la producerea celor două incendii a fost folosirea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice.

Pe data de 01.01.2020, la ora 17.20, Garda 3 de intervenție Făurei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe DJ 203S, pe raza localității Surdila Găiseanca. Au ars circa 10 metri patrați de vegetație uscată. Cauza producerii incendiului a fost focul aprins în spații deschise.

Joi, 2 ianuarie 2020, la ora 00.30, Garda 2 de intervenție Însurăței a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe raza orașului Însurăței. Autoturismul a ars în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică a autovehiculului.

Tot joi, 2 ianuarie, la ora 05.20,  două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brăila, a intervenit cu două autospecială de stingere cu apă și spumă,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, situată pe Aleea Policlinicii din municipiul Brăila. Au ars un televizor, o noptieră și aproximativ 100 kg de materiale textile dintr-o încăpere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un radiator amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

În cele cinci incendii nu s-au înregistrat victime.

Joi, 2.01.2020, la ora 13.30 două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brăila au intervenit la un accident rutier cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru descarcerarea unei victime dintr-un automobil pe Calea Galați din municipiul Brăila. Victima a fost preluată de un echipaj S.A.J. Brăila și a fost transportată la U.P.U. Brăila.

În perioada menționată s-a asigurat asistența medicală prespitalicească și transport la U.P.U. Brăila a 14 persoane de către echipajele SMURD ale inspectoratului.

De asemenea s-a intervenit pentru transportul a șase persoane de la domiciliu la ambulanță, o deblocare de ușă la un apartament și asigurare zonă accident auto în municipiul Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •