Actualitate Social

Politistii braileni vor asigura linistea si ordinea publica pentru mini-vacanta de Rusalii

Politistii braileni vor asigura linistea si ordinea publica pentru mini-vacanta de Rusalii
Politistii braileni vor asigura linistea si ordinea publica pentru minivacanta de Rusalii
Politistii braileni vor asigura linistea si ordinea publica pentru minivacanta de Rusalii

152 de patrule de ordine şi siguranţă publică, dintre care 18 pedestre şi 134 auto, care vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi vor asigura liniştea şi ordinea publică în perioada 7-9 iunie, cu ocazia mini-vacanţei de Rusalii. De asemenea, pe 6 tronsoane de drumuri naţionale vor acţinona în număr mai mare şi poliţiştii de la Rutieră.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, în mini-vacanţa de Rusalii,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a dispus suplimentarea numărului de poliţişti care să acţioneze în preajma lăcaşurilor de cult şi în zonele de agrement din municipiul şi judeţul Brăila.

Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila:

În perioada 7 – 9 iunie, cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor, aproape 120 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, combaterea criminalităţii organizate şi investigarea fraudelor vor acţiona, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

Astfel, în această perioadă, vor fi constituite 152 de patrule de ordine şi siguranţă publică, dintre care 18 pedestre şi 134 auto, care vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona pe 6 tronsoane de drumuri naţionale şi europene şi vor utiliza, zilnic, 11 autospeciale dotate cu aparate radar. Poliţiştii se află în stradă pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi apărarea patrimoniului public şi privat, în localităţile urbane şi rurale, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative.

Jenel Şogor, pentru www.probr.ro:

Pe drumurile publice se asigură prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei, inclusiv prin amplasarea radarelor.

De asemenea, poliţiştii structurilor de poliţie transporturi vor efectua serviciul de patrulare în trenurile de călători, cu precădere, pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să fie foarte atenţi la persoanele din jur pentru a putea preveni furturile din genţi şi buzunare, comise în zone aglomerate, pe fondul neatenţiei determinate de febra cumpărăturilor, la protejarea locuinţei pe timpul cât sunt plecaţi din localitate, precum şi la adoptarea unei conduite rutiere corecte în trafic.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •