Actualitate ProBr

Politistii au depistat un minor de 16 ani conducand un autoturism pe Calea Calarasilor

Politistii au depistat un minor de 16 ani conducand un autoturism pe Calea Calarasilor
Politistii au depistat un minor de 16 ani conducand un autoturism pe Calea Calarasilor
Politistii au depistat un minor de 16 ani conducand un autoturism pe Calea Calarasilor

Poliţiştii brăileni au acţionat, joi, 23 februarie, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Poliţişti de ordine publică, investigare a criminalităţii economice şi de la rutieră au efectuat acţiuni în municipiu şi judeţ, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Într-o singură zi, poliţiştii au verificat 9 unităţi economice, au legitimat 105 persoane şi au oprit în trafic 76 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 28 de şoferi. De asemenea, au fost constatate două infracţiuni şi 66 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 34.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 29 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 22 conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 11 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar 4 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 4 permise de conducere, au retras un certificat de înmatriculare şi au confiscat mai multe bunuri, pentru care nu existau documente de provenienţă (70 kg legume şi fructe, 15 kg sârmă, sticle cu băuturi alcoolice, dulciuri, ţigări, lemne ş.a.).

În timpul acțiunilor polițiștilor a fost depistat un tânăr de 20 de ani, din judeţul Vrancea, care transporta cu autoutilitara, pe DJ 203, cantitatea de 4,45 metri cubi de lemne de foc, esenţă fag.

Verificând avizul de însoţire a mărfii, poliţiştii brăileni au constatat că în acesta era înscrisă cantitatea de 3 metri cubi lemne, de două tipuri, rășinoase și fag.

Prin urmare, celui depistat i-a fost aplicată sancţiune contravenţională, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, şi i-a fost confiscat materialul lemnos transportat.

Totodată, un minor în vârstă de 16 ani a fost depistat, pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, în timp ce conducea un autoturism, pe care i l-ar fi furat unchiului său.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •