Braila

Politista corupta cere revizuirea pedepsei de 3 ani de inchisoare

Politista corupta cere revizuirea pedepsei de 3 ani de inchisoare
Politista corupta cere revizuirea pedepsei de 3 ani de inchisoare
Politista corupta cere revizuirea pedepsei de 3 ani de inchisoare

Poliţista condamnată pentru că a cerut bani ca să intervină la un procuror DIICOT, Irina Lucia Bologa, în perioada respectivă agent de poliţie în cadrul Inspectorului de Poliţie al Judeţului Galaţi, a cerut revizuirea cazului său la Tribunalul Galaţi, nemulţumită de pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare la care a fost condamnată.

Procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă, aceasta fiind acuzată că alături  de un complice, Vasile Lazăr, în intervalul septembrie – decembrie 2008, a pretins pentru sine şi terţe persoane de la un denunţător suma de 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Bacău. Intenţia acestora era să-l determine pe procurorul DIICOT să dispună o soluţie de netrimitere în judecată faţă de denunţător, într-un dosar penal în care acesta din urmă avea calitatea de învinuit fiind cercetat pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat. Ulterior, din banii pretinşi, Irina Lucia Bologa a primit de la denunţător suma de 16.000 de euro. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a condamnat-o în final pe  Irina Lucia Bologa la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

 

În vederea recuperării banilor, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui apartament aparţinând poliţistei. Curtea de Apel Galaţi i-a redus sancţiunea penală agentului de poliţie de la patru la trei ani de închisoare, rămânând ca Irina Lucia Bloga să execute efectiv pedeapsa. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Irina Lucia Bologa trebuie să returneze denunţătorului cei 16.000 de euro, pe care i-a primit în mod necuvenit, judecătorii menţinând sechestrul asupra apartamentului acesteia până când va primi banii.

La data la care a fost condamnată, Irina Lucia Bologa activa ca agent de poliţie la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila, dar şi-a pierdut postul după ce instanţa supremă a decis condamnarea ei la executarea efectivă a unei pedepse cu închisoarea.

Tribunalul Galați a amânat sentința în cazul solicitării de revizuire a ședinței pentru vineri, 18 septembrie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •