Actualitate

Politia in actiune la sfarsit de saptamana

Politia in actiune la sfarsit de saptamana
Politia in actiune la sfarsit de saptamana
Politia in actiune la sfarsit de saptamana

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii brăileni acţionează în sistem integrat şi desfăşoară activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi siguranţă rutieră.

În zilele de 04 şi 05 martie, forţele participante au acţionat în zona pieţelor şi unităţilor de alimentaţie publică cu profil cafe-bar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă şi pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, precum şi pentru prevenirea şi combaterea comiterii de infracţiuni sau contravenţii, inclusiv la regimul armelor şi muniţiilor şi la regimul rutier.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 36 de unităţi comerciale şi societăţi tip cafe-bar, 14 producători particulari şi 12 întreprinderi individuale, au legitimat 143 persoane, dintre care 39 au fost controlate corporal sumar, au verificat în trafic 53 de autovehicule, fiind efectuate 29 de testări cu aparatul etilotest.

Poliţiştii au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.560  de lei, 15 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, una conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 6 pentru încălcări ale Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi una conform unui alt act normativ, 13 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 17 pentru alte abateri.

Vineri, poliţişti de la Secţia 2 de Poliţie Rurală Brăila au acţionat în zona de competenţă pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare, au legitimat 7 persoane şi au constatat 3 infracţiuni, pentru încălcări ale O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, ridicând în vederea confiscării 22 de plase de pescuit, deţinute ilegal.

În urma celor 3 percheziţii domiciliare, efectuate la imobilele a trei localnici, cu vârstele între 28 şi 41 de ani, din comuna Traian, 22 de plase de pescuit, de diferite dimensiuni şi modele, deţinute ilegal.

În toate cauzele s-au întocmit dosare penale.

În noaptea de 5 spre 6 martie 2016, la ora 02:00, poliţişti de la Secţia 2 de Poliţie Rurală Brăila l-au depistat în trafic, pe D.J. 212, în comuna Tichileşti, pe O. Florentin (21 de ani), din localitate, în timp ce conducea autoturismul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că avea 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologce de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. În cauză s-a întocmit dosar penal.

În aceleaşi zile, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele de circulaţie din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Poliţiştii au constatat 85 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 24.120 lei, au reţinut în vederea suspendării 9 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •