Administratie

Podului suspendat de la Brăila i se pun bețe în roate din interior

Podului suspendat de la Brăila i se pun bețe în roate din interior

Ministrul de finanțe Eugen Orlando Teodorovici a făcut referire, într-o emisiune la TVR1, la proiectul podului peste Dunăre de la Brăila, căruia i se pun bețe în roate inclusiv de la Bruxelles. 

Conform ministrului de finanțe, lucrările la podul peste Dunăre, ar putea începe în curând, mai devreme decât era preconizat, după terminarea lucrărilor de descărcare arheologică a zonei.

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac a asigurat proprietarii terenurilor pe suprafața cărora se vor desfășura descărcările de sarcină arheologică, de faptul că nu trebuie să-și facă griji, în ceea ce privește lucrările care se desfășoara acolo. Iulian Chiriac a declarat că nu se va intra pe terenurile cultivate, până când proprietarii nu vor recolta.

Sunt anumiți proprietari care nu doresc să se intre pe terenul lor. Am zis că ar fi bine, împreună cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, să chemăm proprietarii de terenuri, să le explicăm ce înseamnă aceasta etapă, adică vor intra pe terenul lor, vor face descărcarea de sit arheologic, după care vor aduce terenul la starea inițială. Sunt câțiva proprietari care nu doresc și am hotărât, pentru o mai bună transparență, să facem această întâlnire între Consiliul Județean, Primăria Municipiului Brăila, CNAIR și proprietari, pentru a explica ce înseamnă această etapa. Au fost situații în care oamenii respectivi aveau culturi și am zis să așteptăm o săptămână, până își vor recolta floarea soarelui, sau porumbul respectiv, astefl încât să nu deranjăm foarte mult proprietarii. Așteptăm și celelalte etape”, a explicat președintele CJ Brăila.

Ministrul de finanțe a precizat în interviul de la TVR că proiectul podului a fost întocmit de către consultant și a fost depus deja la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Teodorovici a atras, totuși, atenția că proiectului i se pun piedici, inclusiv la Bruxelles, pentru că anumiți oameni politici au interese locale, nominalizând afacerea traversării Dunării cu bacul.

Ministrul de finanțe nu a dat nume, însă este de notorietate faptul că Navrom Bac, compania care asigură traversarea Dunării cu bacul între Moldova și Dobrogea prin punctul Galați – I. C. Brătianu (județul Tulcea), este controlată de vicepremierul social-democrat Viorel Ștefan, prieten cu Dan Nica, care este europarlamentar.

Din păcate, sunt câțiva dintre românii noștri care și în țară, și pe la Bruxelles încearcă să se ocupe de acest mare proiect. Sunt unii care au niște interese locale. De ce credeți că acest pod nu s-a făcut de ani de zile, de peste 20 și ceva de ani? Pentru că sunt unii care au interese locale, te trec Dunărea cu un bac șamd. Atât de meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni, din păcate… Poate, cei care sunt abilitați să vadă cine, ce, cum, pe la Bruxelles, cine pune bețe în roate să nu semneze Comisia Europeană. Dacă o să am dovada certă, eu sper să știe să înoate acel cineva care pune astfel de piedici”, a declarat ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •