Administratie

PNL vrea sa depuna in CLM un nou proiect de eliminare a taxei pe apa de ploaie

PNL vrea sa depuna in CLM un nou proiect de eliminare a taxei pe apa de ploaie

Liberalii brăileni vor să introducă din nou pe ordinea de zi a CLM un proiect de hotărâre privind eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile CUP Dunărea. De această dată propunerea lor pleacă de la o decizie a unei instanţe judecătoreşti a Tribunalului Mehedinți, într-o speță asemănătoare.

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a prezentat într-o conferinţă de presă o hotărâre din decembrie 2017 a Tribunalului Mehedinţi, prin care se dă câştig de cauză Consiliului Local Municipal Drobeta Turnu Severin într-un proces cu “Secom SA”, operatorul de apă-canal din acest municipiu, după ce a fost eliminată taxa pe apa de ploaie prin hotărârea consilierilor.

[quote]Această măsură pe care domnul primar a catalogat-o drept ilegală de-a lungul timpului s-a dovedit a fi consfinţită de Tribunalul Mehedinţi pe o speţă similară. Diferenţa a fost că acolo CLM a fost de acord şi a votat proiectul de eliminare a taxei apei de ploaie din facturile cetăţenilor spre deosebire de cei din Brăila. Proiect pe care noi l-am propus de multe ori deja în CLM. Toate încercările au fost respinse prin votul PSD, la iniţiativa primarului Dragomir. CLM Drobeta Turnu Severin a validat această măsură. Societatea lor de furnizarea a apei potabile se numeşte SECOM SA şi a contestat în instanţă hotărârea de Consiliu prin care a fost eliminată taxa pe apa de ploaie, iar pe 15 decembrie 2017 a fost emisă hotărârea în dosar prin care a rămas valabilă hotărârea de Consiliu. Deci HCLM Drobeta Turnu Severin acum, în instanţă, pe legislaţia actuală, fără niciun fel de modificare produce efecte, iar locuitorii acestui muicipiu nu vor mai plăti apa de ploaie[/quote], a declarat Dănăilă.

Liderul liberal susţine că membrii PNL din CLM vor face astfel încă o încercare de promovare a unui proiect de hotărâre pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, plecând tocmai de la acest precedent, validat de decizia unei instanţe.

Precizăm că decizia Tribunalului Mehedinţi din 15 decembrie 2017 nu era una definitivă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •