Administratie

PNL propune: “Brăila fără hârtii, Brăila fără cozi”

PNL propune: “Brăila fără hârtii, Brăila fără cozi”

Liberalii brăileni şi-au prezentat într-o conferință de presă organizată ieri programul de guvernare locală. Aceștia au promovat un prim punct din ceea ce îşi propun, “Brăila fără hârtii, Brăila fără cozi”.

Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila, a declarat că acesta este proiectul pe care şi-l asumă pentru viitorul mandat de consilier judeţean, el fiind locul 2 pe lista PNL pentru alegerea CJ.

Prin acest proiect, Dănăilă spune că brăilenii nu trebuie să mai stea la cozi când au de rezolvat o problemă administrativă. Liderul liberalilor a preferat momentan să elaboreze punctul legat de necesitatea digitalizării administraţiei publice locale.

“Poţi să îţi dai seama că eşti în Brăila dacă mergi pe străzile principale, acolo unde sunt sediile instituţiilor, Primăriei în primul rând şi a Consiliului Judeţean, Buletine, Finanţe şi aşa mai departe, unde se încasează taxe şi impozite locale, pentru că vedem pe toate trotuarele, inclusiv la Primărie în fiecare dimineaţă este câte o coadă, deci oamenii se aşază la coadă înainte de a începe programul, cu jumătate de oră, doar pentru a avea şansa să îşi plătească impozitul, să îşi depună cererea, să se înscrie în audienţă, sau orice motiv să ajungă la Primărie sau la Consiliul Județean. Din păcate, oamenii sunt trataţi în felul acesta, pentru că nimeni până în momentul ăsta, nu a iniţiat procedura de digitalizare a administraţiei publice locale. Acest demers este principalul meu obiectiv în viitorul mandat de consilier judeţean, şi voi propune ca din fonduri europene, pe programul operaţional pentru administraţie, să atragem fondurile necesare pentru a digitaliza administraţia publică locală”, a declarat Alexandru Dănăilă.

Liderul PNL Brăila a detaliat care ar fi pașii care ar trebui făcuți pentru digitalizarea administrației publice locale, astfel încât la nici un ghișeu din Brăila să nu se mai formeze nici o coadă și oamenii pot primi documentele cu cel puțin jumătate din timp mai repede decât în situația actuală.

“Fiecare om care are o problemă la Primărie sau la Consiliul Judeţean, va putea să depună o cerere online, să scaneze documentele, să le anexeze online, dar şi să urmărească fluxul cererii pe care a făcut-o. Adică, dacă solicită o autorizaţie de construire, de exemplu, va putea vedea ziua în care a depus documentaţia, dacă este completă, dacă mai are nevoie de completări, în ce stadiu este autorizaţia respectivă, documentaţia lui, dacă este cazul să facă unele completări sau poate să ştie ziua în care acest document va fi eliberat. De asemenea, taxele pentru toate aceste hârtii pe care Primăria le emite vor putea fi plătite online. La fel, taxele şi impozitele vor putea fi plătite online. În aşa fel încât, în orice moment, cetăţeanul care a făcut o adresă, o solicitare către Primărie sau Consiliul Judeţean să poată să aibă acces la orice informaţie în timp real”, a adăugat Alexandru Dănăilă.

Liderul PNL Brăila a precizat că în multe oraşe din România, conduse de primari PNL, acest lucru este posibil şi că dispariţia cozilor de la ghişee nu reprezintă vreo măsură fantastică, ci o normalitate.

Partidul Național Liberal este singura forță politică care poate să reprezinte o alternativă la ceea ce înseamnă administrație PSD, pentru următorii 4 ani. Candidații noștri sunt oameni care pot să ducă Brăila acolo unde îi este locul, o Brăila care poate deveni activă și o Brăila care are cetățeni care să devină mândrii de orașul și județul lor. Asta este ce ne dorim noi, ce ne propunem, să redăm Brăila brăilenilor” a spus Alexandru Dănăilă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •