Administratie

PNL Brăila susține înființarea zonei metropolitane Brăila-Galați

PNL Brăila susține înființarea zonei metropolitane Brăila-Galați

Partidul Național Liberal se alătură și susține inițiativa civică a celor opt organizații din Brăila și Galați și a consilierului independent Lucian Caprariu, care au semnat Protocolul ”Dunărea de Jos”, pentru înființarea și dezvoltarea Zonei Metropolitane Brăila-Galați.

Președintele liberalilor brăileni, consilierul județean Alexandru Dănăilă spune că în condițile în care pentru PNL, dezvoltarea zonei a reprezentat mereu o prioritate și am adus în discuție, în mai multe rânduri, necesitatea unui proiect de dezvoltare comun, dincolo de orice rivalități, semnarea acestui protocol este un pas înainte.

Dănăilă a afirmat în mai multe rânduri că lipsa investițiilor publice, infrastructura precară, migrația forței de muncă din lipsa de oportunități, dar și lipsa de implicare a administrațiilor locale au dus la un dezinteres real al investitorilor pentru județul Brăila.

În opinia consilierului județean PNL, administrația locală, susținută de toți factorii politici și de societatea civilă, trebuie să inițieze proiecte de investiții, să atragă fonduri guvernamentale și europene și să ofere facilități fiscale celor care doresc să investească și să creeze locuri de muncă, să le pună la dispoziție terenuri viabilizate, cu utilități, să construiască parcuri industriale, concept ce reprezintă, de fapt, esența dezvoltării, mai ales în zonele în care industria locală a dispărut.

[quote]Considerăm că înființarea zonei metropolitane Brăila-Galaţi,  cea mai mare aglomeraţie urbană din România, după București, reprezintă un pas important pentru relansarea și dezvoltarea zonei. Este nevoie de o strategie de dezvoltare, care să țină seama de principala noastră resursă, care este Dunărea, strategie care să transforme zona metropolitană Brăila-Galați într-un nod al transportului maritim, aerian, feroviar și rutier. Este nevoie de o strategie care să armonizeze nevoile de pe piața muncii cu oferta educațională din liceele și universitățile din zonă, dar care să previzioneze și dezvoltarea învățământului dual și a școlilor profesionale.

Liberalii brăileni consideră că înființarea și dezvoltarea Zonei Metropolitane Brăila – Galați este o prioritate, care nu trebuie să aibă culoare politică și care trebuie susținută de toate forțele politice responsabile. De aceea, orice interese personale sau de grup trebuie abandonate, în favoarea unei construcții pentru viitor. Iar unul dintre proiectele centrale ale acestui proiect poate fi realizarea unui parc industrial, un proiect, de altfel, despre care liberalii au mai vorbit și pe care îl susțin[/quote] a precizat Alexandru Dănăilă.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •