Politica

PMP critica modul prin care parlamentarii puterii incearca sa treaca unele legi prin parlament

PMP critica modul prin care parlamentarii puterii incearca sa treaca unele legi prin parlament

Parlamentarii Partidului Mişcarea Populară au depus un număr 3.318 de amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2018. Amendamentele depuse de PMP aduc corecţii elementare bugetului trimis spre adoptare.

Într-o perioadă în care România a fost în doliu național și atenția populației a fost îndreptată către moartea Regelui Mihai parlamentarii puterii au trecut foarte ușor peste amendamentele depuse la Legea bugetului.

[quote]În ciuda faptului că, pe fond, proiectul de lege nu mai are nimic în comun cu programul de guvernare pe baza căruia PSD i-a păcălit pe români la alegeri, cu promisiunile mincinoase din campania electorală ale principalului partid de guvernământ, parlamentarii PMP au încercat prin amendamentele depuse să aducă unele coreții la Legea bugetului de stat pe anul 2018[/quote], a spus Viorel Botea, președintele PMP Brăila.

Parlamentarii PMP au cerut alocarea de resurse consistente pentru continuarea lucrărilor la centura Bucureştiului, consolidarea clădirilor cu grad seismic ridicat, continuarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, programe şi acţiuni pentru Diaspora, precum şi pentru implementarea programului „O ambulanţă pentru fiecare localitate”, dar şi pentru construirea a 1.400 de grădiniţe şi creşe în principalele localităţi din România.

Având în vedere că practicile dictatoriale prin care PSD conduce Parlamentul nu puteau lipsi nici de la calendarul de lucru privind adoptarea bugetului, majoritatea parlamentară a hotărât că opoziţia poate studia şi amenda bugetul în termen de trei zile, din care două zile au fost zile libere, 9 şi 10 decembrie a.c..

[quote]Partidul Mişcarea Populară solicită PSD să adapteze bugetul ţării la realităţile României, să nu risipească banii românilor doar pe programe ce încurajează nemunca şi să aloce fonduri către domeniile a căror dezvoltare ar putea aduce mai multă prosperitate ţării[/quote], a spus Viorel Botea.

Cu privire la Comisia Specială condusă de Florin Iordache, pentru modificarea Legilor Justiţiei, președintele PMP Brăila a precizat că în plenul reunit al celor două Camere, din data de 20 noiembrie 2017, Partidul Mişcarea Populară, prin senatorul Traian Băsescu, a anunţat că este împotriva înfiinţării acestei comisii, dominată majoritar de alianţa PSD – ALDE și în consecinţă, toţi parlamenarii PMP au votat împotriva formării comisiei.

Liderul PMP Brăila a spus că pe timpul funcţionării comisiei, PMP şi-a retras reprezentatul, senatorul Dorin Bădulescu, şi a refuzat depunerea oricărui amendament pentru a nu da ocazia propagandei PSD-ALDE să susţină că PMP a participat la modificarea legilor.

[quote]PMP salută faptul că un mare număr de cetăţeni neimplicaţi politic apară legislaţia după care a funcţionat Justiţia în timpul mandatului domnului Traian Băsescu. La ședința de plen, PMP va vota împotriva oricărei legi cu privire la Justiţie, avizată prin raport favorabil de comisia condusă de Florin Iordache. PMP consideră că modificările la Legile Justiţiei trebuiau să se limiteze în acest stadiu la modificarea articolelor constatate neconstituţionale şi la introducerea în legislaţia naţională a directivei 343 din 2016 a Uniunii Europene[/quote], a mai spus liderul PMP Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •