Sport

Pița eliminat de la Centura de Aur. Jitaru va boxa direct în semifinale

Pița eliminat de la Centura de Aur. Jitaru va boxa direct în semifinale

Miercuri a început la Galați o nouă ediție a Turneului Internațional de box pentru seniori ”Centura de aur” – Nicolae Linca. La această competiție participă și brăilenii Marian Pița și Robert Jitaru, ambii legitimați acum la SA Steaua București.

Marian Pița a urcat în ring joi seara. Pugilistul lansat în boxul de performanță la Brăila de antrenorul George Perțea a avut parte de un adversar foarte bun în primul tur al categoriei 69 kg, în fața căruia s-a văzut învins la puncte de irlandezul Kilnan Melloy, decizie unanimă.

Pugilistul brăilean, dublu câștigător al Centurii de Aur, în 2014 și 2017, a fost depășit în multe momente de pugilistul irlandez, care a lovit mai bine și mai precis.

Miercuri, în primele gale ale Centurii de Aur, au urcat în ring trei pugiliști români. Dintre ei, doar Andrei Arădoaie a ieșit învingător la puncte în fața lui Viktor Arpad din Ungaria, decizie 5-0.

La categoria 60 kg George Dumitrescu a pierdut la puncte în fața lui Mickey McDonagh din Țara Galilor. La categoria 75 kg Silviu Botescu a pierdut la puncte în fața sîrbului Borbe Bujisic.

În galele de joi seara, la categoria 91 kg Bogdan Bota a câștigat la puncte, decizie împărțită, meciul cu Andrei Zaplitnti din Republica Moldova.

La categoria 64 kg Nicușor Ciobanu a pierdut la puncte, decizie 5-0, meciul cu englezul Luke McCormack.

Robert Jitaru va urca în ring vineri seara, direct în semifinalele categoriei 60 kg. Pugilistul născut la Făurei îl va întâlni pe Mickey McDonagh din Țara Galilor, cel care l-a eliminat în primul tur pe românul George Dumitrescu.

Tot vineri seara, la categoria 60 kg, Vasile Suciu va boxa pentru accederea în finală cu Hamaya Gavrilovic din Serbia. În semifinalele categoriei 81 kg Andrei Paul Arădoaie va boxa cu spaniolul Fernandez Camacho.

La categoria 91 kg, Bogdan Bota va boxa în semifinale cu ucraineanul Serhii Horskov.

Marian Nistor va boxa și el direct în semifinalele categoriei +91kg, unde îl va întâlni pe irlandezul Dean Gardiner. Tot la categoria +91 kg va boxa în cealaltă semifinală un alt sportiv român, Daniel Burciu. Acesta va boxa cu englezul Frazer Clarke.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •