Evenimente

Peste o treime dintre romani au bani pentru tot ce le trebuie de Paste

Peste o treime dintre romani au bani pentru tot ce le trebuie de Paste
Peste o treime dintre romani au bani pentru tot ce le trebuie de Paste
Peste o treime dintre romani au bani pentru tot ce le trebuie de Paste

Un sondaj IRES despre Sarbatoarea Pastelui arata ca sunt si romani care confunda sarbatoarea Invierii Mantuitorului cu nasterea lui Iisus. Majoritatea romanilor insa stiu ca de Paste sarbatoreste Invierea lui Iisus, insa 5% dintre ei spun ca aceasta sarbatoare crestina este legata de nasterea Mantuitorului, potrivit unui sondaj IRES care mai arata ca 85% dintre intervievati sustin ca participa, in mod obisnuit, la slujba de Inviere.

Trei sferturi dintre respondenti spun ca vor merge, si in acest an, la aceasta slujba, dar doar 59% obisnuiesc sa mearga la biserica in ziua de Paste, conform aceleiasi cercetari. Peste treisferturi dintre responden?i (78%) spun ca vor merge, in acest an, sa ia Pasti. De asemenea, unul din cinci respondenti s-a spovedit deja, iar 39% recunosc ca nu practica acest obicei. Aproape 70% dintre romani spun ca tin post: 9% declara ca tin tot Postul Pastilor, 45% recunosc ca obisnuiesc sa posteasca doar in zilele de miercuri si vineri, iar 14% au postit doar in Vinerea Mare. Procentul celor care sustin ca nu obisnuiesc sa tina post, 29%, este in crestere fata de anii precedenti. Cercetarea a vizat si meniul romanilor de Paste. Astfel, 43% dintre respondenti spun ca in familia lor se face de fiecare data pasca, iar 45% consuma miel cu ocazia Pastilor. Totodata, 42% intentioneaza sa cumpere miel in acest an. Peste 20% dintre cei chestionati au spus ca au cheltuit pentru mielul din acest an intre 200 si 249 de lei, iar 14%, peste 300 de lei.

De Paste, cea mai consumata bautur? este vinul de casa (48%), urmata de bere (15%) sau tuica (9%). Pe de alta parte, 16% dintre cei chestionati sustin ca in familia lor, de Pasti, nu se consuma bauturi alcoolice, se arata in sondajul IRES.

Marea majoritate a respondentilor, mai precis 95%, vopsesc si in acest an oua pentru Paste, iar in privinta desertului, peste 67% spun ca vor face prajituri cu aceasta ocazie. Pe de alta parte, perspectiva financiara in acest an este una mai optimist? avand in vedere ca procentul celor care spun ca banii pe care ii au pentru Paste le vor ajunge pentru tot ceea ce este necesar, este cel mai mare din ultimii patru ani – 38% in 2013 fata de 22% in 2011.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.