Actualitate

Peste 300 de elevi din 8 județe și din București au participat la Concursului interjudețean de matematică Petru Moroșan-TRIDENT

Peste 300 de elevi din 8 județe și din București au participat la Concursului interjudețean de matematică Petru Moroșan-TRIDENT

Sâmbătă, 8 decembrie, s-a desfășurat a XIII-a ediție a Concursului interjudețean de matematică Petru Moroșan-TRIDENT. La această ediție a concursului au participat 332 elevi de la școli din județele: Brăila, Galați, Vrancea, Buzău, Constanța, Iași, Ialomița, Tulcea și municipiul București.

La clasa a V-a au fost înscriși 139 de elevi, din care au participat 116. Premiul I a fost câștigat de doi elevi de la Liceul Internațional de Informatică București. Dintre elevii brăileni au obținut mențiune Mădălina Arsene și Tudor Năvădaru, ambii de la Școala Mihai Eminescu, și Vlad Lăpușneanu de la Școala Ion Creangă.

La clasa a VI-a, din cei 89 de elevi înscriși la concurs au participat 82. Premiul I a fost obținut de Mihai Hogaș de la Colegiul Național Iași și Elisa Ipate de la Liceul Internațional de Informatică București. Diana Axinte și Daria Petrof de la Colegiul Gh. M. Murgoci, Giorgio Cheleș de la Școala Ioan Băncilă, Albert Ciocârlan de la Școala Fănuș Neagu, Ioana Alexia Comșa de la Colegiul Nicolae Bălcescu, Bogdan George Vasile de la Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius” au obținut mențiune la clasa a VI-a.

La clasa a VII-a premiul I a fost câștigat de Alexandru Ardelean de la Liceul Internațional de Informatică București. Roxana Grozea de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” a obținut premiul III. Andrei Mărgărit de la Școala Fănuș Neagu, Bogdan Târhoacă de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” și Alexandru Drăgan de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” au obținut mențiuni la clasa a VII-a, unde au participat 49 de elevi.

Vladimir Baras de la Liceul Internațional de Informatică București a câștigat premiul I la clasa a VIII-a, cu 21 de puncte. Premiul II, cu 15 puncte a fost câștigat de Ștefan Alexandru Stoian de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”. Plopeanu Teodora de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”, Petru Ionescu de la Școala Ion Creangă, Elena Stanciu și Matei Tudose de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” și Laura Stoian de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” au obținut mențiuni. La clasa a VIII-a au fost 28 de elevi participanți.

La clasa a IX-a au participat 27 de elevi, iar premiul I a fost obținut de Adrian Nicolae Ariton de la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani. Bogdan Popa și Ana-Maria Duminică de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” au obținut mențiuni.

Premiul I la clasa a X-a a fost câștigat de Andreea Miron de la Colegiul Naţional „V. Alecsandri” Galaţi. Premiul II a fost câștigat de Octav Cristian Filip de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci”. Claudiu Mogoneanu, Maria Biserică, Ana Maria Militaru și Alexandra Călin, toți de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci”, și Ana Maria Crăciun de la Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius” Brăila au obținut mențiuni. La clasa a X-a la acest concurs au participat 15 elevi.

La clasa a XI-a au participat 15 elevi. Premiul I a fost câștigat de Maria Tașcă de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci. Gina Arsene și Radu Tîrhoacă, ambii de la Colegiul Gh. M. Murgoci au obținut premiul II. Irina Donescu de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” și Rareș Samoilă de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” au obținut premiul III. Lorena Adam de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” a obținut mențiune.

[quote]Elevi valoroși, profesori dedicați matematicii, o organizare impecabilă au fost un tot unitar, numit dragostea pentru matematică. Împreună, printr-un efort deosebit, prin fair-play și respect față de valori, am arătat că tinerii noștri pot duce mai departe tradiția de excelență a școlii românești de matematică. Nivelul de dificultate al concursului a fost cel pentru olimpiada națională de matematică. Mulțumim ISJ Brăila și Colegiului Gh. M. Murgoci pentru organizare și Primăriei Brăila pentru premiile oferite[/quote], a spus profesorul Viorel Botea, președintele comisiei de concurs. 
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •