Social

Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea de sarbatoarea „Izvorului Tamaduirii”

Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea de sarbatoarea „Izvorului Tamaduirii”

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila a dispus intensificarea măsurilor şi suplimentarea efectivelor pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea „Izvorului Tămăduirii”.

În perioada 11 – 14 aprilie 2018 peste 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila în cooperare cu jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale Constanţa vor acţiona în municipiul Brăila pentru a preveni incidentele ce ar putea tulbura ordinea publică, precum şi pentru a descuraja faptele antisociale, manifestând o atenţie sporită în zona lăcaşelor de cult, în zonele şi arterele intens circulate, precum şi în zonele aglomerate cum sunt: pieţele, gările, autogările sau în mijloacele de transport în comun care duc către lăcaşele de cult.

În fiecare an, în prima vineri după Paște, Biserica Ortodoxă sărbătorește Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în lucrarea mântuirii oamenilor. Creștinii ortodocși vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfințire a apei, cunoscută și sub numele de Agheasma Mică.

Legenda Izvorului Tămăduirii de la Biserica Greacă din Brăila spune că, demult, pe înserat, un cioban, care își ducea oile de la păscut spre casă, era supărat și îngândurat că mama lui orbise și se ruga la Dumnezeu să-i dea acesteia sănătate.

Începând cu data de 11 aprilie 2018 ora 14.00, în zona Bisericii „Buna Vestire” din municipiul Brăila se va instala un dispozitiv de garduri de protecţie pentru fluidizarea pelerinilor sosiţi la sărbătorirea „Izvorului Tămăduirii”.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila recomandă persoanelor care participă la evenimentele de la „Izvorul Tămăduirii” să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile şi cordonul de jandarmi format, pentru a evita accicentele rutiere şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

De asemenea, jandarmii atrag atenția că în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112

În această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita situaţiile de rătăcire şi pentru prevenirea eventualelor accidente.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •