Actualitate

Perchezitii la persoane suspecte de trafic de droguri de risc din Braila

Perchezitii la persoane suspecte de trafic de droguri de risc din Braila
Perchezitii la persoane suspecte de trafic de droguri de risc
Perchezitii la persoane suspecte de trafic de droguri de risc

Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău au efectuat miercuri, 24 februarie, un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Membrii grupului au recurs la mai multe metode în scopul procurării substanțelor psihoactive, fie prin comandarea acestora de pe diferite site-uri de internet fie prin cumpărarea directă de la mai multe persoane de pe raza județelor Vrancea, Brăila, Galați și a municipiului București.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie 2015 și până în prezent, pe raza municipiului Râmnicu Sărat a acționat un grup infracțional organizat, format din cincisprezece persoane, care a avut că principala preocupare infracțională traficul și consumul de droguri de risc (cannabis) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit ca substanțele erau procurate în principal din Spania, fiind introduse ulterior în România prin intermediul firmelor de curierat rapid.

Atât drogurile de risc cât și substanțele psihoactive era porționate și revândute de către membrii grupului contra unor sume cuprinse între 10 lei/plic și 60 de lei/plic, în funcție de produsul comercializat (cannabis sau etnobotanice).

În urma documentării activității infracționale au fost identificați peste 50 de consumatori, în general tineri cu vârste între 14-24 de ani. Unii dintre consumatori au necesitat internarea în unități spitalicești de pe raza municipiului Râmnicu Sărat și a județului Buzău fiind transferați ulterior în cadrul unui spital de neuropsihiatrie, în funcție de starea fizică și psihică a acestora.

La sediul D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Buzău urmează să fie audiați un număr de 15 suspecți precum și un număr de 40 de persoane, consumatori de droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Ploiești, I.P.J. Buzău — S.A.S. și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •