Actualitate

Percheziții în Brăila într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții în Brăila într-un dosar de evaziune fiscală

În această dimineață polițiștii efectuează 197 de percheziții domiciliare la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 6,5 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală și spălarea banilor. Perchezițiile au loc în 19 județe, printre care și în Brăila, și în municipiul București.

Perchezițiile din această dimineață se desfășoară la 197 de locații de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din cercetările anchetatorilor a reieșit că în perioada 2012-2014 mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive, de la societăți de tip fantomă.

În cauză, se efectuează cercetări față de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Se pare că două firme din judeţul Giurgiu, SC Davis Complet Construct şi SC Center Prod Metal SRL, emiteau facturi, prin intermediari, catre aproximativ 150 de alte societăţi comerciale. Aceste facturi reprezentau diverse livrări de mărfuri şi bunuri (legume, fructe, utilaje industriale) şi prestari de servicii în domeniile: organizării de spectacole, construcţii, achiziţii de vinuri italiene.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •